alvsti
Contributor
Contributor

Warning 25098 / Invalid Locale

Trying to install VC2.5 on a clean Winsrv2k3 R2 SP2 Std English, virtual machine running on VMware ESX 3.5

In the midle of the installation I get this Error message:

Warning 25098.Setup has detected that the VirtualCenter Service is not running on this system. Please wait for this service to start and then try installing VMware Update Manager and/or VMware Converter Enterprise again.

The vpxd-5.log show's this:

Log for VMware VirtualCenter, pid=2864, version=2.5.0, build=build-64192, option=Release, section=2

Current working directory: C:\WINDOWS\system32

HOSTINFO: Seeing AMD CPU, numCoresPerCPU 2 numThreadsPerCore 1.

HOSTINFO: numPhysCPUs is 0, bumping to 1.

HOSTINFO: This machine has 1 physical CPUS, 1 total cores, and 1 logical CPUs.

Log path: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\VMware\VMware VirtualCenter\Logs

Initializing SSL

Using system libcrypto, version 90709F

Vmacore::InitSSL: doVersionCheck = true, handshakeTimeoutUs = 120000000

Starting VMware VirtualCenter 2.5.0 build-64192

Account name: SYSTEM

Enabled low-frag process heap.

Enabled low-frag crt heap.

34 max LROs

6 reserved internal LROs

6 reserved blocker LROs

6 reserved short LROs

4 reserved long LROs

600-second task lifetime

Couldn't read registry entry vmdbPort

Couldn't read registry entry managedIP

Invoking callbacks for key vpxd.npivWwnGeneration.singleNodeWwn

Invoking callbacks for key vpxd.npivWwnGeneration.portWwnNumber

Locale subsystem initialized from C:\Program Files\VMware\Infrastructure\VirtualCenter Server\locale/ with default locale en.

Locale '' not supported in module 'iso2win'.

Invalid server locale specified.

Failed to initialize: Invalid Locale.

Failed to intialize VMware VirtualCenter. Shutting down...

Forcing shutdown of VMware VirtualCenter now

The server is installed with Norwegian - Nynorsk, locals. But get exactly the same errors when I uninstall changing to English (US) and then reinstall.

Hope anybody can help.

Kind regards

Stian Alvær

0 Kudos
4 Replies
ctfoster
Expert
Expert

Have a look at this thread. Although not 'exactly' the same I think I gives a good workround.

If you found this or any other post helpful please consider the use of the Helpfull/Correct buttons to award points

0 Kudos
alvsti
Contributor
Contributor

This is version 2.0.1 and not 2.5, there isn't any strange characters in the loc2iso.vlcl, and also this problem is related to Norwegian - Bokmål not Norwegian Nynorsk. Still I have tried to replace the å in Bokmål with Alt + 134 without anything changes. Still cannot start VC Server.

0 Kudos
alvsti
Contributor
Contributor

The server OS is English, only regional settings are Norwegian, have also tried uninstall and reinstall with English-US regional setting (and locales).

0 Kudos