1 Reply Latest reply on Jul 28, 2020 8:00 AM by mmaus

    Connection Error.  Unable to contact App Volumes Manager. Virtualization is disabled.

    mmaus Novice

      Im trying to evaluate the whole Horizon enviroment and finaly got an image to stick and looks to be creating and replicating itself.  I am getting the following error:

       

      My App Volume Manage is installed on the same VM as the Horizon Admin Server.  Is this ok?

       

      When installing the App Volumes, I selected to connect via https and it spit an error saying that port 443 was already in use...so I picked 444 and everything installed fine.

       

      I have read that I need to adjust the registry setting on my client to use the custom port, but when I go to the registry section...everything looks to be correct on the client already

       

      My best guess is this has something to do with the fact that I am still using the self-signed cert that was created during install, but when I enroll for a cert from my local CA...I can get to the login page after the service restarts, but cant login by going through the DNS name...can only seem to login by still going to https://localhost/admin

        • 1. Re: Connection Error.  Unable to contact App Volumes Manager. Virtualization is disabled.
          mmaus Novice

          I found this in some the agent logs this morning on the client (C:\Program Files (x86)\CloudVolumes\Agent\Logs):
          "WinHttpSendRequestWithSSLCertValidation: WinHttpSendRequest failed (error 12175)."

           

           

          When I log into my App Manager portal I get this popup.  I am not sure if this has anything to do or an indication of the configuration problem.

           

          I found the following KB article VMware Knowledge Base .  I changed the the HKLM\System\CurrentControlSet\Services\svservices\Parameters\EnforceSSICertificateValidation from 1 to 0 on my client pc then rebooted and the issue looks to have gone away and I am connecting now.

           

          Wish the SSL certificate stuff a little easier to manager and configure from the portal GUI.  I am not really calling this a resolution, but a good enough work around for the evaluation for the product at this point.

           

          Hope this helps someone else.