4 Replies Latest reply on Dec 3, 2019 8:31 AM by blazilla

    Parity Initialization Progress - CLI Created Logical Volume

    prontosystems Novice

      Servus Community,

       

      Yesterday we created a new logical volume in the Command Line Interface with the following command:

       

      /opt/smartstorageadmin/ssacli/bin/ssacli ctrl slot=0 create type=ld drives=1I:1:17,1I:1:18,1I:1:19,1I:1:20,1I:1:21,1I:1:22,1I:1:23 raid=6

       

      The volume was immediately visible in the web GUI of our ESX 6.5 and we were able to create a new data store there. This is also usable and we already install some VMDKs there.

       

      What we don't know is the status of the Parity Initialization Progress display, which is still at 0%. For another volume, which already existed and was not created with the CLI, but in the controller BIOS, it will be displayed there: Initialization Completed:

       

      For the new, CLI created volume we got this output:

       

      ---snip---

      /opt/smartstorageadmin/ssacli/bin/ssacli ctrl slot=0 ld 2 show

       

      Smart Array P440ar in Slot 0 (Embedded)

       

         Array B

       

            Logical Drive: 2

               Size: 5.46 TB

               Fault Tolerance: 6

               Heads: 255

               Sectors Per Track: 32

               Cylinders: 65535

               Strip Size: 256 KB

               Full Stripe Size: 1280 KB

               Status: OK

               Unrecoverable Media Errors: None

               MultiDomain Status: OK

               Caching:  Enabled

               Parity Initialization Status: In Progress

               Parity Initialization Progress: 0% complete

               Unique Identifier: 600508B1001C4828A9D9A8C1870E0F8A

               Logical Drive Label: 06C4F007PDNLH0BRH78D1217CE

               Drive Type: Data

               LD Acceleration Method: Controller Cache

      ---snap---

       

      And for the existing, controller BIOS created Volume, we got this output:

       

      ---snip---

      [root@localhost:/opt/smartstorageadmin/ssacli/bin] ./ssacli ctrl slot=0 ld 1 show

       

      Smart Array P440ar in Slot 0 (Embedded)

       

         Array A

       

            Logical Drive: 1

               Size: 6.55 TB

               Fault Tolerance: 6

               Heads: 255

               Sectors Per Track: 32

               Cylinders: 65535

               Strip Size: 256 KB

               Full Stripe Size: 1536 KB

               Status: OK

               Unrecoverable Media Errors: None

               MultiDomain Status: OK

               Caching:  Enabled

               Parity Initialization Status: Initialization Completed

               Unique Identifier: 600508B1001C0FC35B29727B79F53993

               Logical Drive Label: 01B0CE71PDNLH0BRH78D12FD28

               Drive Type: Data

               LD Acceleration Method: Controller Cache

      ---snap---

       

      We assume that the output 0% is incorrect, but it would be interesting what we have to do, to update it, to the current correct value...

       

      Thx & Bye Tom