3 Replies Latest reply on Dec 2, 2019 7:29 AM by DartusTHMP

    ESXi 6.7U1 - Cannot create Datastore

    DartusTHMP Lurker

      Hello all,

       

      On fresh installation I'm trying to create datastore on bellow drive and after selection of free space on left first thing I do not understand, why there is any VMFS partition (on right) when on before (on left) there is none and it even has almost same size as "Free Space" on left

       

      ESXi1.PNG

       

      When I try to create partition like this with any size like for examle 40GB pm mext screen it looks like this and instead of VMFS it will mark it as basic data:

       

      ESXi2.PNG

       

      After click of finish it will write following error:

       

       

      ESXi3.PNG

       

       

      Here is dump of vmkernel.log:

       

       

      2019-12-02T14:25:13.512Z cpu4:2097662)NMP: nmp_ThrottleLogForDevice:3781: Cmd 0x85 (0x459a40d7cf00, 2099236) to dev "t10.NVMe____INTEL_SSDPE2MX012T7_CVPF636600QS1P2NGN__00000001" on path "vmhba2:C0:T0:L0" Failed: H:0x0 D:0x2 P:0x0 Valid sense data: 0x5 $

      2019-12-02T14:25:13.512Z cpu4:2097662)ScsiDeviceIO: 3082: Cmd(0x459a40d7cf00) 0x85, CmdSN 0x20 from world 2099236 to dev "t10.NVMe____INTEL_SSDPE2MX012T7_CVPF636600QS1P2NGN__00000001" failed H:0x0 D:0x2 P:0x0 Valid sense data: 0x5 0x0 0x0.

      2019-12-02T14:25:13.515Z cpu2:2097667)NMP: nmp_ThrottleLogForDevice:3781: Cmd 0x85 (0x459a40d7cf00, 2099236) to dev "t10.NVMe____INTEL_SSDPE2MX012T7_CVPF637100SY1P2NGN__00000001" on path "vmhba3:C0:T0:L0" Failed: H:0x0 D:0x2 P:0x0 Valid sense data: 0x5 $

      2019-12-02T14:25:13.515Z cpu2:2097667)ScsiDeviceIO: 3082: Cmd(0x459a40d7cf00) 0x85, CmdSN 0x28 from world 2099236 to dev "t10.NVMe____INTEL_SSDPE2MX012T7_CVPF637100SY1P2NGN__00000001" failed H:0x0 D:0x2 P:0x0 Valid sense data: 0x5 0x0 0x0.

       

       

      Here is also my setup as it is showed on main screen of WebGUI:

       

      ESXi0.PNG


      Can you please help me with it? I tried to google it but common guides like change of MTU and simillar didn't helped me. Also tried to reinstall it several times but issue is still there.