1 2 Previous Next 19 Replies Latest reply on Sep 18, 2019 9:06 AM by craigso Go to original post
      • 15. Re: The deployed VM's network settings are incorrect.
        craigso Enthusiast

        create customization spec in vCenter:

         

        When you create your VM provisioning blueprint, specify the customization spec.

         

         

        If you are using profiles, then define the spec in the profile in the same way.

         

         

        If these are configured, your network setting should be applied to the VM.

         

        ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

        Was it helpful? Let us know by completing this short survey here.

         

         

        • 16. Re: The deployed VM's network settings are incorrect.
          MICDROP Novice

          You were right !

          It works !

          Thank you so much !

          You are my HERO : )

          • 17. Re: The deployed VM's network settings are incorrect.
            craigso Enthusiast

            You're welcome!

             

            I had the same questions when I started with vRA. These communities have helped so much. Just trying to pay it back when I can.

            • 18. Re: The deployed VM's network settings are incorrect.
              MICDROP Novice

              Hi, craigso !

              I'm so sorry, but I need your help one more time..!

               

              Windows Catalogs has been resolved by assigning Customization Specs with your help.

              However, there is a problem creating Linux Catalog.

               

              Creating a customization specification for Linux and assign it to the Linux catalog, the catalog deployment does not complete at 99%.

              VM status shown "Customize Machine" in vRA (infrastructure > Managed Machines)

              In addition, VMs deployed using Catalog are created in vCenter, but the network adapter is disconnected and IP addresses are not allocated.

               

              If I don't assign a Customization Spec to a Linux blueprint, it's 100% complete, and the Network Adapter is also connected, but it's the same thing that IP address not allocated.

              Please help me once more..

               

              Thanks & Regards.

              • 19. Re: The deployed VM's network settings are incorrect.
                craigso Enthusiast

                I am a bit less familiar with Linux provisioning, however we do a bunch of it in our environment. The first thing I would check is to make sure your Linux customization spec is correct. This is what mine looks like:

                 

                 

                It has a lot less settings configured that the Windows one.

                 

                Second, the behavior you described makes sense if you don't assign a customization spec. It would provision, but would just be a clone of the template. Likely on the wrong network, and configured with the same IP.

                1 2 Previous Next