2 Replies Latest reply on Jun 22, 2019 6:13 AM by LouisShin

    All SSDs are showing ""Eligible for use by VSAN" but when i try to claim no disks showing.

    LouisShin Lurker

      Hi,

       

      I recently deployed 3 vSAN nodes and try to configure vSAN but disks are not showing up.

       

      #  vdq -q

      [

         {

            "Name"     : "naa.600605b00d744e70249c03f61cbc036f",

            "VSANUUID" : "",

            "State"    : "Eligible for use by VSAN",

            "Reason"   : "None",

            "IsSSD"    : "1",

      "IsCapacityFlash": "0",

            "IsPDL"    : "0",

            "Size(MB)" : "915200",

         "FormatType" : "512e",

         },

       

       

         {

            "Name"     : "naa.600605b00d744e70249af4e9125ec3f9",

            "VSANUUID" : "",

            "State"    : "Ineligible for use by VSAN",

            "Reason"   : "Has partitions",

            "IsSSD"    : "0",

      "IsCapacityFlash": "0",

            "IsPDL"    : "0",

            "Size(MB)" : "915200",

         "FormatType" : "512e",

         },

       

       

         {

            "Name"     : "naa.600605b00d744e70249c042a1fd29a60",

            "VSANUUID" : "",

            "State"    : "Eligible for use by VSAN",

            "Reason"   : "None",

            "IsSSD"    : "1",

      "IsCapacityFlash": "0",

            "IsPDL"    : "0",

            "Size(MB)" : "3662304",

         "FormatType" : "512e",

         },

       

       

      ]

      Two disks don't have any partitions.

       

      # partedUtil getptbl /vmfs/devices/disks/naa.600605b00d744e70249c03f61cbc036f

      gpt

      116671 255 63 1874329600

       

      # partedUtil getptbl /vmfs/devices/disks/naa.600605b00d744e70249c042a1fd29a60

      gpt

      466878 255 63 7500398592

       

      # esxcli storage nmp device list

      naa.600605b00d744e70249c03f61cbc036f

         Device Display Name: Local AVAGO Disk (naa.600605b00d744e70249c03f61cbc036f)

         Storage Array Type: VMW_SATP_LOCAL

         Storage Array Type Device Config: SATP VMW_SATP_LOCAL does not support device configuration.

         Path Selection Policy: VMW_PSP_FIXED

         Path Selection Policy Device Config: {preferred=vmhba2:C2:T1:L0;current=vmhba2:C2:T1:L0}

         Path Selection Policy Device Custom Config:

         Working Paths: vmhba2:C2:T1:L0

         Is USB: false

       

      naa.600605b00d744e70249af4e9125ec3f9

         Device Display Name: Local AVAGO Disk (naa.600605b00d744e70249af4e9125ec3f9)

         Storage Array Type: VMW_SATP_LOCAL

         Storage Array Type Device Config: SATP VMW_SATP_LOCAL does not support device configuration.

         Path Selection Policy: VMW_PSP_FIXED

         Path Selection Policy Device Config: {preferred=vmhba2:C2:T0:L0;current=vmhba2:C2:T0:L0}

         Path Selection Policy Device Custom Config:

         Working Paths: vmhba2:C2:T0:L0

         Is USB: false

       

      naa.600605b00d744e70249c042a1fd29a60

         Device Display Name: Local AVAGO Disk (naa.600605b00d744e70249c042a1fd29a60)

         Storage Array Type: VMW_SATP_LOCAL

         Storage Array Type Device Config: SATP VMW_SATP_LOCAL does not support device configuration.

         Path Selection Policy: VMW_PSP_FIXED

         Path Selection Policy Device Config: {preferred=vmhba2:C2:T2:L0;current=vmhba2:C2:T2:L0}

         Path Selection Policy Device Custom Config:

         Working Paths: vmhba2:C2:T2:L0

         Is USB: false

       

       

      naa.500304801f63a63d

         Device Display Name: Local LSI Enclosure Svc Dev (naa.500304801f63a63d)

         Storage Array Type: VMW_SATP_LOCAL

         Storage Array Type Device Config: SATP VMW_SATP_LOCAL does not support device configuration.

         Path Selection Policy: VMW_PSP_FIXED

         Path Selection Policy Device Config: {preferred=vmhba2:C0:T8:L0;current=vmhba2:C0:T8:L0}

         Path Selection Policy Device Custom Config:

         Working Paths: vmhba2:C0:T8:L0

         Is USB: false

       

      ESXi version is below.

      # vmware -v -l

      VMware ESXi 6.7.0 build-10302608

      VMware ESXi 6.7.0 Update 1

       

       

      Can someone help me to figure out this issues? I tried to find but no luck with googling.

       

      Thank you.

       

      Louis