4 Replies Latest reply on May 3, 2019 11:30 AM by mathieugont

    Create the first VMmark 3.1 Tile (Tile 0) - vCServerClientCluster and vCServerVMmark3Cluster (VMmark3.properties)

    mathieugont Novice

      Dear Community

       

      Going a step further to create the Tile0 following the User's Guide and I have no idea of what

      should be the value of vCServerClientCluster (and vCServerVMmark3Cluster) in VMmark3.properties.

       

      When I run the command

      java -jar tools/VMmark3Service.jar -c VMmark3.properties

       

      It stops with the message:

      2019-04-30T07:29:22.339 [main] INFO  vCSc : vCServerDatacenter: DemoLabCluster Found

      2019-04-30T07:29:22.339 [main] INFO  vCSc : vCServerDatacenter: DemoLabCluster Found

      2019-04-30T07:29:22.339 [main] INFO  vCSc : Scanning Client Cluster  for Host Systems

      2019-04-30T07:29:22.351 [main] ERROR vCSc : ClientCluster Specified is Null '' : Exiting

      2019-04-30T07:29:22.359 [main] ERROR MAIN : Exception Caught: ClientCluster Specified is NullCheck Input Parameters : exitSetting true

      2019-04-30T07:29:22.359 [main] INFO  MAIN : Email Disabled

      2019-04-30T07:29:22.359 [main] INFO  MAIN : Ending Early

       

      Looking at my property file set according to my architecture (see image below):

      vCServer = VMware vCenter Server Appliance

      vCServerUsername = administrator@vsphere.local

      vCServerPassword = ************

      vCServerDatacenter = DemoLabCluster

      vCServerVMmark3Cluster = foo

      vCServerClientCluster = ???

       

       

      Any help/explanation is welcome.

        • 1. Re: Create the first VMmark 3.1 Tile (Tile 0) - vCServerClientCluster and vCServerVMmark3Cluster (VMmark3.properties)
          dmorse Enthusiast
          VMware Employees

          Hi mathieugont

           

          A few things:

          1. Could you see if you can delete your other posts/thread here since you start a new one here?
          2. Out of curiosity, can I ask where you got this diagram?
          3. You are missing a key piece -- create a "New Datacenter" under your vCenter Server named "DemoLabDatacenter".
            Based on this diagram, try these lines in your VMmark3.properties file:

          vCServer = photon-machine

          vCServerUsername = administrator@vsphere.local

          vCServerPassword = ************

          vCServerDatacenter = DemoLabDatacenter

          ^^^ NOTE: It doesn't appear you have created a top-level Datacenter, which the Client and SUT Clusters should be moved under.

          vCServerVMmark3Cluster = DemoLabCluster

          ^^^ NOTE: Consider renaming this (and your cluster within vCenter) to 'DemoLabServerCluster' to be more accurate.

          vCServerClientCluster = DemoLabManager

          ^^^ NOTE: Consider renaming this (and your cluster within vCenter) to 'DemoLabClientCluster' to be more accurate.

          Here is how my vCenter Server GUI looks as a comparison (ignore the "Non-VMmark VMs" folder):

          Hope this helps!

           

          Thanks,

          David

          • 2. Re: Create the first VMmark 3.1 Tile (Tile 0) - vCServerClientCluster and vCServerVMmark3Cluster (VMmark3.properties)
            mathieugont Novice

            Hi David

             

            Indeed it helps. Thanks a lot.

             

            My researches lead me to the same observation than your print screen: I properly set my datacenter but not the clusters. It is working now.

             

            Dealing now with other error like

            2019-04-30T10:57:35.427 [main] INFO  vCSc : Provisioning NetworkLabel VM Network Found on All Hosts

            2019-04-30T10:57:35.430 [main] INFO  vCSc : ChangeVMNetwork vmmark3.1-template-020419-01 VM Network

            2019-04-30T10:57:35.437 [main] INFO  vCSc : DVS Disabled: NetworkLabel VM Network

            2019-04-30T14:33:57.131 [main] INFO  vCSc : Updated vmmark3.1-template-020419-01 to use NetworkLabel VM Network and verified connected state

            2019-04-30T14:33:57.132 [main] ERROR MAIN : Provisioning Validation FAILED

            2019-04-30T14:33:57.142 [main] ERROR MAIN : Exception Caught: Provisioning Validation FAILEDReview Log For Details : exitSetting true

            2019-04-30T14:33:57.142 [main] INFO  MAIN : Email Disabled

            2019-04-30T14:33:57.142 [main] INFO  MAIN : Ending Early

             

            Thanks a lot David. 

            • 3. Re: Create the first VMmark 3.1 Tile (Tile 0) - vCServerClientCluster and vCServerVMmark3Cluster (VMmark3.properties)
              dmorse Enthusiast
              VMware Employees

              Great, glad you are making progress!  Unfortunately, the ERROR lines below are not telling me nearly enough to diagnose the next issue:

              2019-04-30T14:33:57.132 [main] ERROR MAIN : Provisioning Validation FAILED

              2019-04-30T14:33:57.142 [main] ERROR MAIN : Exception Caught: Provisioning Validation FAILEDReview Log For Details : exitSetting true

              Please run these from the PrimeClient VM:

              1. cd /root/VMmark3/
              2. zip -r provisioning-output.zip VMmark3.properties provisioning-output/

              Then send the resulting provisioning-output.zip as an attachment to your reply.

              Thanks,
              David

              • 4. Re: Create the first VMmark 3.1 Tile (Tile 0) - vCServerClientCluster and vCServerVMmark3Cluster (VMmark3.properties)
                mathieugont Novice

                Hi David

                 

                This problem is now solved and my tile0 is now deployed. Thanks a lot.

                 

                I am going to open another thread about the created virtual machine DS3DB0 within the tile0.