1 Reply Latest reply on Jan 3, 2019 11:01 PM by Aosipova562

    What is the native hba driver in esxi 6.5?

    xjames Novice

      I am having problems with my ESXi 6.5, it keeps complaining about the raid controller and it disconnects the LUN more often.

       

      The raid controller that is installed is Megaraid SAS 9271-4i and the native controller that was installed 7.703.15.00-1OEM.XXXX. When I researched that version in the internet, it shows that it is meant for LSI Megaraid 12gbps family (which is for 93XX)

      https://my.vmware.com/web/vmware/details?downloadGroup=DT-ESXI65-AVAGO-LSI-MR3-77031500-1OEM&productId=614

       

      While on the manufacturer's website

      https://www.broadcom.com/products/storage/raid-controllers/megaraid-sas-9271-4i#downloads

      And it's telling me to use this driver "lsi-mr3-7.702.14.00-1OEM"

      ESXi 6.5

      https://my.vmware.com/web/vmware/details?downloadGroup=DT-ESX65-AVAGO-SAS-LSI-MR3-77021400-1OEM&productId=614

       

       

      I am not sure if the native driver 7.703.15.00-1OEM.XXXX is compatible with Megaraid SAS 9271-4i and I am thinking that this is the reason why I am having this issue.  

       

      Please help, I am having this issue for months now.

      I am seeing in the server that the LSI Megaraid 9271-4i SAS driver that was installed during the vmware installation has the version 7.703.15.00-1OEM.XXXX. When I researched that version in the internet, it shows that it is meant for LSI Megaraid 12gbps family (which is for 93XX)https://my.vmware.com/web/vmware/details?downloadGroup=DT-ESXI65-AVAGO-LSI-MR3-77031500-1OEM&productId=614 While in the manufacturers websitehttps://www.broadcom.com/products/storage/raid-controllers/megaraid-sas-9271-4i#downloads It's telling me to use this driver ESXi 6.5https://my.vmware.com/web/vmware/details?downloadGroup=DT-ESX65-AVAGO-SAS-LSI-MR3-77021400-1OEM&productId=614
        • 1. Re: What is the native hba driver in esxi 6.5?
          Aosipova562 Lurker

          I am having problems with my ESXi 6.5, it keeps complaining about the raid controller and it disconnects the LUN more often.

           

          The raid controller that is installed is Megaraid SAS 9271-4i and the native controller that was installed 7.703.15.00-1OEM.XXXX. When I researched that version in the internet, it shows that it is meant for LSI Megaraid 12gbps family (which is for 93XX) mybkexperience

           

          I have the same problem. It is still not resolved.