1 Reply Latest reply on Dec 7, 2018 12:49 PM by popen48

    EP OPS adapter won't discover weblogic

    popen48 Lurker

      Hi All,

       

      need help with ep-ops not able to discover weblogic.

      Weblogic adapter is not appearing in the Objects list in VROps UI

      ep-ops agent is run as a service, under a local system account, on Win2016 server, weblogic is up and running

      started troubleshooting discovery on the server

       

      C:\ep-agent>bundles\agent-x86-64-win-7.0.0\jre\bin\java.exe -jar bundles\agent-x86-64-win-7.0.0\pdk\lib\sigar-1.6.6.14.jar pargs State.Name.eq=wlsvcX64

      pid=1568

      exe=C:\Oracle\Middleware\wlserver\server\bin\wlsvcX64.exe

      cwd=C:\Oracle\Middleware\XXXabc90

         0=>C:\Oracle\Middleware\wlserver\server\bin\wlsvcX64.exe<=

       

      ------------------------

      C:\ep-agent>bundles\agent-x86-64-win-7.0.0\jre\bin\java.exe -jar bundles\agent-x86-64-win-7.0.0\pdk\lib\dcs-tools-pdk-7.0.0.jar -m discover -p weblogic -Dweblogic.installpath=c:\oracle\middleware\wlserver -Dlog=debug -Dweblogic.discover.fqdn=same

       

      ...

      DEBUG [main] [ProductPluginManager]

      --- Manifest entries for: jar:file:C:\ep-agent\bundles\agent-x86-64-win-7.0.0\pdk\plugins\weblogic-plugin.jar!/ ---

      Implementation-Title - DCS Plugins - Weblogic Plugin

      Build-Date - 2017-03-28T08:37:36Z

      Implementation-Version - 1.0.0

      Archiver-Version - Plexus Archiver

      Built-By - mts

      Implementation-Vendor-Id - org.hyperic.dcs.plugin

      Specification-Title - HQ Plugin

      Build-Jdk - 1.7.0_45

      Created-By - Apache Maven 3.2.3

      Specification-Version - 1.0.0

      Manifest-Version - 1.0

       

      DEBUG [main] [PluginData] etc/plugin.properties => null

      DEBUG [main] [PluginData] etc/hq-plugin.xml => jar:file:C:\ep-agent\bundles\agent-x86-64-win-7.0.0\pdk\plugins\weblogic-plugin.jar!/etc/hq-plugin.xml

      DEBUG [main] [WeblogicProductPlugin] [getClassPath] weblogic.discovery.new=false

      DEBUG [main] [WeblogicProductPlugin] [getClassPath] usePlatformName=false

      DEBUG [main] [WeblogicProductPlugin] -Djava.security.auth.login.config=C:\ep-agent\bundles\agent-x86-64-win-7.0.0\pdk/../jaas.config

      DEBUG [main] [PluginLoader] weblogic-plugin.jar += c:\oracle\middleware\wlserver\server\lib\weblogic.jar

      DEBUG [main] [GenericPlugin] classpath unchanged using: c:\oracle\middleware\wlserver

      ERROR [main] [AutoApproveConfig] Agent configuration directory doesn't exist: C:\ep-agent\config- auto configuration of resources is skipped

      DEBUG [main] [PluginDiscoverer] Adding Auto Scanners=[ServerSignature {stName=Weblogic 10.3, match=[null], exclude=[null], regMatch=[null]}, ServerSignature {stName=Weblogic Admin 10.3, match=[/**/data/console/ConsolePreferences.xml], exclude=[null], regMatch=[null]}, ServerSignature {stName=Weblogic NodeManager 10.3, match=[null], exclude=[null], regMatch=[null]}, ServerSignature {stName=Weblogic 12.1, match=[null], exclude=[null], regMatch=[null]}, ServerSignature {stName=Weblogic Admin 12.1, match=[/**/data/console/ConsolePreferences.xml], exclude=[null], regMatch=[null]}, ServerSignature {stName=Weblogic NodeManager 12.1, match=[null], exclude=[null], regMatch=[null]}, ServerSignature {stName=Weblogic 12.2, match=[null], exclude=[null], regMatch=[null]}, ServerSignature {stName=Weblogic Admin 12.2, match=[/**/data/console/ConsolePreferences.xml], exclude=[null], regMatch=[null]}, ServerSignature {stName=Weblogic NodeManager 12.2, match=[null], exclude=[null], regMatch=[null]}]

      DEBUG [main] [PluginDiscoverer] Adding Registry Scanners=[]

      INFO  [autoinventory-scanner] [SigarPlatformDetector] adding interface name=eth10, address=10.220.12.141, netmask=255.255.255.192, mac=00:50:56:A8:C9:B0, address6=null, address6Scope=null

      INFO  [autoinventory-scanner] [SigarPlatformDetector] adding interface name=eth14, address=10.220.12.151, netmask=255.255.255.192, mac=00:50:56:A8:AC:86, address6=null, address6Scope=null

      INFO  [autoinventory-scanner] [SigarPlatformDetector] adding interface name=eth15, address=10.220.12.161, netmask=255.255.255.192, mac=00:50:56:A8:A0:0B, address6=null, address6Scope=null

      INFO  [autoinventory-scanner] [SigarPlatformDetector] adding interface name=lo0, address=127.0.0.1, netmask=255.0.0.0, mac=00:00:00:00:00:00, address6=::1, address6Scope=Host

      DEBUG [autoinventory-scanner] [NullScan] Running AutoServerDetector for: Weblogic 10.3

      DEBUG [autoinventory-scanner] [WeblogicDetectorManaged] [getServerResources] platformConfig=platform.fqdn=localhost,platform.type=Win32,platform.name=localhost,platform.ip=localhost,

      DEBUG [autoinventory-scanner] [NullScan] Running AutoServerDetector for: Weblogic Admin 10.3

      DEBUG [autoinventory-scanner] [WeblogicDetectorAdmin] [getServerResources] platformConfig=platform.fqdn=localhost,platform.type=Win32,platform.name=localhost,platform.ip=localhost,

      DEBUG [autoinventory-scanner] [NullScan] Running AutoServerDetector for: Weblogic NodeManager 10.3

      DEBUG [autoinventory-scanner] [NullScan] Running AutoServerDetector for: Weblogic 12.1

      DEBUG [autoinventory-scanner] [WeblogicDetectorManaged] [getServerResources] platformConfig=platform.fqdn=localhost,platform.type=Win32,platform.name=localhost,platform.ip=localhost,

      DEBUG [autoinventory-scanner] [NullScan] Running AutoServerDetector for: Weblogic Admin 12.1

      DEBUG [autoinventory-scanner] [WeblogicDetectorAdmin] [getServerResources] platformConfig=platform.fqdn=localhost,platform.type=Win32,platform.name=localhost,platform.ip=localhost,

      DEBUG [autoinventory-scanner] [NullScan] Running AutoServerDetector for: Weblogic NodeManager 12.1

      DEBUG [autoinventory-scanner] [NullScan] Running AutoServerDetector for: Weblogic 12.2

      DEBUG [autoinventory-scanner] [WeblogicDetectorManaged] [getServerResources] platformConfig=platform.fqdn=localhost,platform.type=Win32,platform.name=localhost,platform.ip=localhost,

      DEBUG [autoinventory-scanner] [NullScan] Running AutoServerDetector for: Weblogic Admin 12.2

      DEBUG [autoinventory-scanner] [WeblogicDetectorAdmin] [getServerResources] platformConfig=platform.fqdn=localhost,platform.type=Win32,platform.name=localhost,platform.ip=localhost,

      DEBUG [autoinventory-scanner] [NullScan] Running AutoServerDetector for: Weblogic NodeManager 12.2

      DEBUG [autoinventory-scanner] [WindowsRegistryScan] Windows Registry Scan starting...

      DEBUG [autoinventory-scanner] [WindowsRegistryScan] Windows Registry Scan completed, took: 0 ms

      0 servers detected

      INFO  [main] [SigarPlatformDetector] adding interface name=eth10, address=10.220.12.141, netmask=255.255.255.192, mac=00:50:56:A8:C9:B0, address6=null, address6Scope=null

      INFO  [main] [SigarPlatformDetector] adding interface name=eth14, address=10.220.12.151, netmask=255.255.255.192, mac=00:50:56:A8:AC:86, address6=null, address6Scope=null

      INFO  [main] [SigarPlatformDetector] adding interface name=eth15, address=10.220.12.161, netmask=255.255.255.192, mac=00:50:56:A8:A0:0B, address6=null, address6Scope=null

      INFO  [main] [SigarPlatformDetector] adding interface name=lo0, address=127.0.0.1, netmask=255.0.0.0, mac=00:00:00:00:00:00, address6=::1, address6Scope=Host

       

      TIA

        • 1. Re: EP OPS adapter won't discover weblogic
          popen48 Lurker

          UPDATE:

           

          after weblogic object configured for the specific instance of windows server in the VROps UI, runtime autodiscoverer  throws java error below.

          configuration changes -

          java home set as HQ_JAVA_HOME=c:\Oracle\jdk1.8.0_77

          agent.properties edited, added weblogic.installpath=c:\oracle\middleware\wlserver

          weblogic.jar and wlclient.jar copied over to C:\ep-agent\bundles\agent-x86-64-win-7.0.0\pdk\lib

           

          07-12-2018 15:13:31,287 EST ERROR [autoinventory-scanner] [RuntimeAutodiscoverer] Unable to run autodiscoverer for plugin: Weblogic 12.1 (consult product setup help): java.lang.NoClassDefFoundError: weblogic/jndi/Environment

           

          did we missed anything else?