3 Replies Latest reply on Dec 6, 2018 2:04 PM by TheLeadFoot

    Import of EXSI VM I created always fails

    TheLeadFoot Lurker

      I'm a vmware noob, and am having some trouble building my linux appliance.  My goal is to build a linux server on my esxi box, export it to an ova, and distribute it for others to use.  The problem is that everytime I deploy my vms, the import fails.

       

      I'm running ESXi

      Client version:

      1.32.0

      Client build number:

      10692217

      ESXi version:

      6.5.0

      ESXi build number:

      8294253

       

      My VM is a Centos 7 build that is thin provisioned.

       

      I've built my server.  I power it off, and I change the CD from Datastore ISO to host connected.

      from here I've tried two things:

      -Actions export

      -C:\Program Files\VMware\VMware OVF Tool>ovftool -dm=thin "vi://192.168.1.77/myapp" f:\myapp.ova

       

      Both process seem to produce files as I'd expect.

       

      Now, I "Deploy a virtual machine from an ovf or ova file" and drag and drop my files.

      The files will upload in a reasonable amount of time and the GUI says it was successful.  At the same time the "Import VApp" process runs for about 10 minutes until it says "failed - Operation timed out"  At which point the vm I was importing vanishes from my inventory.

       

      I've tried the export / import process separately on two different ESXi installs with the same issue.  I'm sure it's something I'm doing wrong, but I don't know what it is.

       

      I've rebuilt the vm 3 times from scratch, but the same import probably always comes back.

        • 1. Re: Import of EXSI VM I created always fails
          dbalcaraz Hot Shot

          Hi,

           

          So, the export is correct but then you can't deploy the VM?

          Anyway, check the .vmkernel.log in order to see any problem with it, but seems weird.

          • 2. Re: Import of EXSI VM I created always fails
            TheLeadFoot Lurker

            I've deployed, deleted, redeployed the same vm several times.  Last night when I tried again it worked.  Today I tried, and it failed.

            The GUI shows that the upload disk task succeeded, and the Import VApp "failed - operation timed out"

             

            I see hundreds of lines like these in the vmkernel.log

             

            [code]

            2018-12-06T18:22:20.242Z cpu12:67681)BC: 3576: Pool 0: Blocking due to no free buffers. nDirty = 594 nWaiters = 1

            2018-12-06T18:24:00.182Z cpu8:65577)NMP: nmp_ThrottleLogForDevice:3647: Cmd 0x12 (0x439d00734180, 0) to dev "naa.600508e0000000008a77d90fc40a6808" on path "vmhba2:C1:T2:L0" Failed: H:0x0 D:0x2 P:0x0 Valid sense data: 0x5 0x0 0x0. Act:NONE

            2018-12-06T18:24:00.182Z cpu8:65577)ScsiDeviceIO: 2968: Cmd(0x439d00734180) 0x12, CmdSN 0x17b080 from world 0 to dev "naa.600508e0000000008a77d90fc40a6808" failed H:0x0 D:0x2 P:0x0 Valid sense data: 0x5 0x0 0x0.

            2018-12-06T18:29:00.181Z cpu8:66033)NMP: nmp_ThrottleLogForDevice:3647: Cmd 0x12 (0x439d006d7c80, 0) to dev "naa.600508e0000000008a77d90fc40a6808" on path "vmhba2:C1:T2:L0" Failed: H:0x0 D:0x2 P:0x0 Valid sense data: 0x5 0x0 0x0. Act:NONE

            2018-12-06T18:29:00.181Z cpu8:66033)ScsiDeviceIO: 2968: Cmd(0x439d006d7c80) 0x12, CmdSN 0x17b0c7 from world 0 to dev "naa.600508e0000000008a77d90fc40a6808" failed H:0x0 D:0x2 P:0x0 Valid sense data: 0x5 0x0 0x0.

            2018-12-06T18:34:00.181Z cpu12:65727)NMP: nmp_ThrottleLogForDevice:3647: Cmd 0x12 (0x439d04ad4380, 0) to dev "naa.600508e0000000008a77d90fc40a6808" on path "vmhba2:C1:T2:L0" Failed: H:0x0 D:0x2 P:0x0 Valid sense data: 0x5 0x0 0x0. Act:NONE

            2018-12-06T18:34:00.181Z cpu12:65727)ScsiDeviceIO: 2968: Cmd(0x439d04ad4380) 0x12, CmdSN 0x17b0db from world 0 to dev "naa.600508e0000000008a77d90fc40a6808" failed H:0x0 D:0x2 P:0x0 Valid sense data: 0x5 0x0 0x0.

            2018-12-06T18:34:01.098Z cpu14:65583)ScsiDeviceIO: 2954: Cmd(0x439d04ad4380) 0x1a, CmdSN 0x17b0de from world 0 to dev "mpx.vmhba40:C0:T0:L1" failed H:0x0 D:0x2 P:0x0 Valid sense data: 0x5 0x24 0x0.

            2018-12-06T18:34:01.386Z cpu10:65579)ScsiDeviceIO: 2954: Cmd(0x439d04ad4380) 0x1a, CmdSN 0x17b0df from world 0 to dev "mpx.vmhba40:C0:T0:L2" failed H:0x0 D:0x2 P:0x0 Valid sense data: 0x5 0x24 0x0.

            2018-12-06T18:37:10.258Z cpu2:67644)NMP: nmp_ThrottleLogForDevice:3647: Cmd 0x1a (0x439500ae6ac0, 67532) to dev "naa.600508e000000000d977296bf50a580d" on path "vmhba2:C1:T3:L0" Failed: H:0x0 D:0x2 P:0x0 Valid sense data: 0x5 0x0 0x0. Act:NONE

            2018-12-06T18:37:10.258Z cpu2:67644)ScsiDeviceIO: 2968: Cmd(0x439500ae6ac0) 0x1a, CmdSN 0x1f108 from world 67532 to dev "naa.600508e000000000d977296bf50a580d" failed H:0x0 D:0x2 P:0x0 Valid sense data: 0x5 0x0 0x0.

            2018-12-06T18:37:10.270Z cpu2:67644)NMP: nmp_ThrottleLogForDevice:3647: Cmd 0x1a (0x439500ae6ac0, 67532) to dev "naa.600508e0000000008a77d90fc40a6808" on path "vmhba2:C1:T2:L0" Failed: H:0x0 D:0x2 P:0x0 Valid sense data: 0x5 0x0 0x0. Act:NONE

            2018-12-06T18:37:10.270Z cpu2:67644)ScsiDeviceIO: 2968: Cmd(0x439500ae6ac0) 0x1a, CmdSN 0x1f10c from world 67532 to dev "naa.600508e0000000008a77d90fc40a6808" failed H:0x0 D:0x2 P:0x0 Valid sense data: 0x5 0x0 0x0.

            2018-12-06T18:38:00.179Z cpu9:66102)NMP: nmp_ResetDeviceLogThrottling:3439: Error status H:0x0 D:0x2 P:0x0 Sense Data: 0x5 0x24 0x0 from dev "mpx.vmhba40:C0:T0:L2" occurred 1 times(of 1 commands)

            2018-12-06T18:38:00.179Z cpu9:66102)NMP: nmp_ResetDeviceLogThrottling:3439: Error status H:0x0 D:0x2 P:0x0 Sense Data: 0x5 0x24 0x0 from dev "mpx.vmhba40:C0:T0:L1" occurred 1 times(of 1 commands)

            2018-12-06T18:39:00.181Z cpu11:1812430)NMP: nmp_ThrottleLogForDevice:3647: Cmd 0x12 (0x439d006b1480, 0) to dev "naa.600508e0000000008a77d90fc40a6808" on path "vmhba2:C1:T2:L0" Failed: H:0x0 D:0x2 P:0x0 Valid sense data: 0x5 0x0 0x0. Act:NONE

            2018-12-06T18:39:00.181Z cpu11:1812430)ScsiDeviceIO: 2968: Cmd(0x439d006b1480) 0x12, CmdSN 0x17b113 from world 0 to dev "naa.600508e0000000008a77d90fc40a6808" failed H:0x0 D:0x2 P:0x0 Valid sense data: 0x5 0x0 0x0.

            2018-12-06T18:39:00.903Z cpu11:65580)ScsiDeviceIO: 2954: Cmd(0x439d006b1480) 0x1a, CmdSN 0x17b115 from world 0 to dev "mpx.vmhba40:C0:T0:L0" failed H:0x0 D:0x2 P:0x0 Valid sense data: 0x5 0x24 0x0.

            2018-12-06T18:44:00.181Z cpu12:65616)NMP: nmp_ThrottleLogForDevice:3647: Cmd 0x12 (0x439d007b8a80, 0) to dev "naa.600508e0000000008a77d90fc40a6808" on path "vmhba2:C1:T2:L0" Failed: H:0x0 D:0x2 P:0x0 Valid sense data: 0x5 0x0 0x0. Act:NONE

            2018-12-06T18:44:00.181Z cpu12:65616)ScsiDeviceIO: 2968: Cmd(0x439d007b8a80) 0x12, CmdSN 0x17b127 from world 0 to dev "naa.600508e0000000008a77d90fc40a6808" failed H:0x0 D:0x2 P:0x0 Valid sense data: 0x5 0x0 0x0.

            2018-12-06T18:49:00.182Z cpu13:66041)NMP: nmp_ThrottleLogForDevice:3647: Cmd 0x12 (0x439d04ba7880, 0) to dev "naa.600508e0000000008a77d90fc40a6808" on path "vmhba2:C1:T2:L0" Failed: H:0x0 D:0x2 P:0x0 Valid sense data: 0x5 0x0 0x0. Act:NONE

            2018-12-06T18:49:00.182Z cpu13:66041)ScsiDeviceIO: 2968: Cmd(0x439d04ba7880) 0x12, CmdSN 0x17b13b from world 0 to dev "naa.600508e0000000008a77d90fc40a6808" failed H:0x0 D:0x2 P:0x0 Valid sense data: 0x5 0x0 0x0.

            2018-12-06T18:54:00.183Z cpu8:65577)NMP: nmp_ThrottleLogForDevice:3647: Cmd 0x12 (0x439d00725000, 0) to dev "naa.600508e0000000008a77d90fc40a6808" on path "vmhba2:C1:T2:L0" Failed: H:0x0 D:0x2 P:0x0 Valid sense data: 0x5 0x0 0x0. Act:NONE

            2018-12-06T18:54:00.183Z cpu8:65577)ScsiDeviceIO: 2968: Cmd(0x439d00725000) 0x12, CmdSN 0x17b14f from world 0 to dev "naa.600508e0000000008a77d90fc40a6808" failed H:0x0 D:0x2 P:0x0 Valid sense data: 0x5 0x0 0x0.

            [/code]

            • 3. Re: Import of EXSI VM I created always fails
              TheLeadFoot Lurker

              In addition to the log I posted earlier, I see this in my vmkwarning.log

               

              2018-12-05T21:37:26.492Z cpu3:67750)WARNING: ScsiDeviceIO: 1188: Device naa.600508e000000000d977296bf50a580d performance has deteriorated. I/O latency increased from average value of 1363 microseconds to 47637 microseconds.

              2018-12-05T21:38:46.162Z cpu6:65562)WARNING: ScsiDeviceIO: 1188: Device naa.600508e000000000d977296bf50a580d performance has deteriorated. I/O latency increased from average value of 1384 microseconds to 99027 microseconds.

              2018-12-05T21:42:24.167Z cpu1:66162)WARNING: ScsiDeviceIO: 1188: Device naa.600508e000000000d977296bf50a580d performance has deteriorated. I/O latency increased from average value of 1413 microseconds to 42581 microseconds.

              2018-12-05T21:47:48.757Z cpu6:1812430)WARNING: ScsiDeviceIO: 1188: Device naa.600508e000000000d977296bf50a580d performance has deteriorated. I/O latency increased from average value of 1420 microseconds to 43934 microseconds.

               

               

              however I'm having this issue on two separate esxi boxes.