0 Replies Latest reply on Aug 10, 2018 11:16 AM by mdunham

    Upload Speeds on Server 2008R2 VM versus 2012 VM

    mdunham Lurker

      So I am running into a problem with upload speeds.... upload speeds only to the internet. Let me set the scene....

      We are running VMware 6.5 on the latest patches. We have 4 hosts (HP Blades) and fiber from chassis to core switch. Servers are either 2012 or 2008R2. So here is where the fun begins. All the server 2008R2 servers are only uploading to the internet at 75mbps. where the server 2012's are uploading at 400-600mbps. We worked with Vmware and they say to contact Microsoft, however, not sure it is a Microsoft issue. I have tested a physical 2008R2 server and the speeds are fine.

      Set Up:

      Both the VM's are on the same ESXi Both the VM's are on the same port group Both the VM's are mapped to same vmnic uplink. Both the VM's are using same E1000 network adapter.

      Steps taken so far...

      • Changed the network parameters on test 2008 VM to match 2012 and issue still persists.
      • Changed the network parameters on test 2008 VM to recommended 2008 setting and issue still persists.
      • Changed the network adapter from E1000 which is 1G to VMXNET3 which is 10G and issue still persists.
      • Changed the network parameters on test 2008 VM to recommended 2008 setting for VMXNET3 and issue still persists.
      • Changed the VM hardware version from version 9 to version 13 and issue still persists.Also changed from static address to DHCP address. There are no Firewall policies blocking or shaping on this network. Thoughts???? Thank you in advance.