1 Reply Latest reply on Nov 5, 2013 4:53 AM by sepag

    build failing due to of language differences build-system/vcenter?

    sepag Lurker

      Hello,

       

      using  the following studio version:

       

      05/11/2013 11:22:46 [info] Added to build queue

      05/11/2013 11:22:47 [info] VMware Studio Version - 2.6.0.0 Build 631426

      Description - VMware Studio 2.6.0.0

       

       

      a build of a custom created FEDORA installation media fails because the studio seems to check for

      a Device CD/DVD Drive 1 on the provisioned VM, but vcenter (probably?) responds with the

      Device name CD-/DVD-Laufwerk 1 (german), so it doesnt match.

       

      Where do i have to care about the language settings to make this go?

      See debug log:

       

      05/11/2013 11:23:45 [dbug] Waiting for command to complete...

      05/11/2013 11:23:45 [dbug] Verbose interval - 60s

      05/11/2013 11:23:45 [dbug] Command stdout: <>

      05/11/2013 11:23:46 [dbug] Command stdout: <>

      05/11/2013 11:23:46 [info] Checking if the ws2008x642 connection is still active...

      05/11/2013 11:23:46 [dbug] attachCd: using [QA-VMFS5] 172.16.1.76_test.2/172.16.1.76_test.2_provstart.iso as the datastore path for the iso

      05/11/2013 11:23:46 [dbug] Found Device: label IDE 0

      05/11/2013 11:23:46 [dbug] Found Device: label IDE 1

      05/11/2013 11:23:46 [dbug] Found Device: label PS2-Controller 0

      05/11/2013 11:23:46 [dbug] Found Device: label PCI-Controller 0

      05/11/2013 11:23:46 [dbug] Found Device: label SIO-Controller 0

      05/11/2013 11:23:46 [dbug] Found Device: label Tastatur

      05/11/2013 11:23:46 [dbug] Found Device: label Zeigeger t

      05/11/2013 11:23:46 [dbug] Found Device: label Grafikkarte

      05/11/2013 11:23:46 [dbug] Found Device: label SCSI-Controller 0

      05/11/2013 11:23:46 [dbug] Found Device: label Festplatte 1

      05/11/2013 11:23:46 [dbug] Found Device: label CD-/DVD-Laufwerk 1

      05/11/2013 11:23:46 [dbug] Found Device: label Netzwerkadapter 1

      05/11/2013 11:23:46 [dbug] Found Device: label Diskettenlaufwerk 1

      05/11/2013 11:23:46 [warn] Failed to find "CD/DVD Drive 1" device in the transient VM.

      05/11/2013 11:23:46 [dbug] Ran system shell command "/opt/vmware/share/build/status --set --instance test.2 --key 'Operation' --value 'canceling' 2>/tmp/8rbmqxS1PG"

      05/11/2013 11:23:46 [dbug] system shell command returned: exit 0, signal 0, core 0

      05/11/2013 11:23:46 [error] Encountered a fatal build error!