1 2 Previous Next 22 Replies Latest reply on Apr 7, 2014 8:12 AM by LogitComputer

    Reproducable PSOD on 5.1U1 and 5.5 with Windows 8.1 and Server 2012 R2 and E1000E NIC

    LogitComputer Novice

      Hello everybody,

       

      I figured the last two weeks a strange, reproducable issue with following constellation:

       

      Hardware (tested with both Servers)

      HP ProLiant ML110G7, SmartArray P410, 1GB FBWC, RAID5, 32GB HP ECC RAM

      HP ProLiant ML310e Gen8, SmartArray P222, 512MB FBWC, RAID1, 16GB HP ECC SmartMemory RAM

       

      Hypervisor (tested vice-versa on both Servers)

      ESXi 5.1U1 HP Custom Image VMware-ESXi-5.1.0-Update1-1065491-HP-5.50.26.iso

      ESXi 5.5 HP Custom Image VMware-ESXi-5.5.0-1331820-HP-5.70.38-Sep2013.iso

       

      When I install a Windows 8.1 or Server 2012 R2 (NOT Windows 8.0 or Server 2012 w/o R2) with the suggested NIC E1000E, and I have a little bit "heavy" Network-Traffic from/to Windows 2012 or Windows 2012R2 Servers, an PSOD occurs with "pf exception 14 in world 107417".

      Unfortunally, I didn't made a dump or Print-Screen of the issue, but I can write you what I've done (or make a little bit of load and then wait until it crashes again...)

       

      Example 1

      Network-Installation of "Windows 8.1 Pro" or "Windows Server 2012 R2" from an Windows Deployment Service wich resides on Server 2012.

      WDS Server is VM on same ESXi Host like the new VM. WDS boots, made Domain-Login for selecting the Images, started Copying --> PSOD.

      Reproducable only with 8.1 or 2012 R2 with E1000E NIC

       

      Example 2

      Network-Installation of "Windows 8.1 Pro" or "Windows Server 2012 R2" from an Windows Deployment Service, resides on Server 2012.

      WDS Server is VM on different ESXi Host like the new VM. WDS boots, made Domain-Login for the Images, Started Copying --> ALL OK.

      Then installed on Host 2 (2 x Server 2012 R2 and 1 x Windows 8.1 Pro) everything for a Domain (AD, DNS, WDS, WSUS) and when I first want to download the Windows-Update from the new Windows 8.1 Machine --> PSOD again.

       

      Example 3

      Network-Installation of "Windows 8.1 Pro" or "Windows Server 2012 R2" from an Windows Deployment Service, resides on Server 2012 (VM).

      WDS Server is VM on ESXi Host, WDS Installation on Physical PC, not VM.

      WDS boots, made Domain-Login for the Images, Started Copying --> ALL OK, no PSD at all.

       

      After discussing this issue with a collegue he said that he has similar Problems with bigger DL380 and Server 2012 R2 (wich were unavaiable a couple of pings) and he told me that he loaded VMXNET3 Driver.

      I've done this too and until now, no new PSOD was here.

       

      But the silly thing is that VMXNET3 is unable to install via WDS, so therefore I have to install my Test-Machines the "old" way with mounting ISOs.

       

      My question to you - had anybody else this issue or am I maybe the only one?

       

      TIA - Josip.

        1 2 Previous Next