4 Replies Latest reply on Sep 29, 2012 5:46 AM by spravtek

    Upgrade to 5.1 HP Custom Image unable to mount P2000 SAS Vdisk

    markbusu Novice

      Hi,

       

      We have recently upgraded (also performed a fresh install) to the VMware 5.1 HP Custom Image. One the installation is complete, and VMware starts booting, VMware becomes unresponsive and starts looping the following error in the VMkernal:

       

      2012-09-29T01:11:47.750Z cpu10:4106)WARNING: NMP: nmpCompleteRetryForPath:378:Logical device "naa.600***************": awaiting fast path state update before retrying failed command again...
      2012-09-29T01:11:48.750Z cpu0:13406)WARNING: NMP: nmpDeviceAttemptFailover:599:Retry world failover device "naa.600***************" - issuing command 0x4124008133c0
      2012-09-29T01:11:48.750Z cpu10:4106)<4>hpsa 0000:09:00.0: Device:C1:B0:T1:L11 Command:0xc2 Command Invalid.
      2012-09-29T01:11:48.750Z cpu10:4106)WARNING: LinScsi: SCSILinuxProcessCompletions:772:Error BytesXferred > Requested Length Marking transfer length as 0 - vmhba = vmhba0, Driver Name = hpsa, Requested length = 1024, Resid = 3012
      2012-09-29T01:11:48.750Z cpu10:4106)WARNING: NMP: nmpCompleteRetryForPath:348:Retry cmd 0xc2 (0x4124008133c0) to dev "naa.600***************" failed on path "vmhba0:C0:T1:L11" H:0x1 D:0x0 P:0x0 Possible sense data: 0x0 0x0
      0x0.
      2012-09-29T01:11:48.750Z cpu10:4106)WARNING: NMP: nmpCompleteRetryForPath:378:Logical device "naa.600***************": awaiting fast path state update before retrying failed command again...
      2012-09-29T01:11:49.750Z cpu5:4651)WARNING: NMP: nmpDeviceAttemptFailover:599:Retry world failover device "naa.600***************" - issuing command 0x4124008133c0
      2012-09-29T01:11:49.750Z cpu10:4106)<4>hpsa 0000:09:00.0: Device:C1:B0:T1:L11 Command:0xc2 Command Invalid.
      2012-09-29T01:11:49.750Z cpu10:4106)WARNING: LinScsi: SCSILinuxProcessCompletions:772:Error BytesXferred > Requested Length Marking transfer length as 0 - vmhba = vmhba0, Driver Name = hpsa, Requested length = 1024, Resid = 3012
      2012-09-29T01:11:49.750Z cpu10:4106)WARNING: NMP: nmpCompleteRetryForPath:348:Retry cmd 0xc2 (0x4124008133c0) to dev "naa.600***************" failed on path "vmhba0:C0:T1:L11" H:0x1 D:0x0 P:0x0 Possible sense data: 0x0 0x0
      0x0.
      2012-09-29T01:11:49.750Z cpu10:4106)WARNING: NMP: nmpCompleteRetryForPath:378:Logical device "naa.600***************": awaiting fast path state update before retrying failed command again...
      2012-09-29T01:11:49.789Z cpu0:4254)ScsiDeviceIO: 2316: Cmd(0x412400812ac0) 0xfe, CmdSN 0x28 from world 11234 to dev "naa.600c***************" failed H:0x5 D:0x0 P:0x0 Possible sense data: 0x0 0x0 0x0.
      2012-09-29T01:11:49.789Z cpu0:4254)WARNING: NMP: nmp_DeviceStartLoop:721:NMP Device "naa.600***************" is blocked. Not starting I/O from device.
      2012-09-29T01:11:49.789Z cpu4:11234)WARNING: HBX: 1968: Failed to initialize VMFS distributed locking on volume 4fa316dd-***************: Timeout
      2012-09-29T01:11:49.789Z cpu4:11234)Vol3: 2359: Failed to get object 28 type 1 uuid 4fa316dd-*************** FD 0 gen 0 :Timeout
      2012-09-29T01:11:49.789Z cpu4:11234)WARNING: Fil3: 2492: Failed to reserve volume f530 28 1 4fa316dd *************** 0 0 0 0 0 0 0
      2012-09-29T01:11:49.789Z cpu4:11234)WARNING: NMP: nmp_DeviceStartLoop:721:NMP Device "naa.600***************" is blocked. Not starting I/O from device.
      2012-09-29T01:11:50.750Z cpu0:13406)WARNING: NMP: nmpDeviceAttemptFailover:562:Retry world restore device "naa.600c***************" - no more commands to retry
      2012-09-29T01:11:50.788Z cpu10:4106)<4>hpsa 0000:09:00.0: Device:C1:B0:T1:L11 Command:0xc2 Command Invalid.
      2012-09-29T01:11:50.788Z cpu10:4106)WARNING: LinScsi: SCSILinuxProcessCompletions:772:Error BytesXferred > Requested Length Marking transfer length as 0 - vmhba = vmhba0, Driver Name = hpsa, Requested length = 1024, Resid = 3012
      2012-09-29T01:11:50.788Z cpu10:4106)NMP: nmp_ThrottleLogForDevice:2319: Cmd 0xc2 (0x412400728580, 11234) to dev "naa.600***************" on path "vmhba0:C0:T1:L11" Failed: H:0x1 D:0x0 P:0x0 Possible sense data: 0x0 0x0 0x0.
      Act:FAILOVER

      I can see that the mpaths are both as active for this LUN, but it fails to mount the datastore. We did not encounter the same issue when on Version 5.0U1. The datastore is connecting to a P2000 G3 SAS Firmware T240... Does anyone have any feed back on this issue ?