4 Replies Latest reply on Apr 14, 2008 9:37 AM by oreeh

    SSH not working

    timcwhite Enthusiast

       

      Good morning,

       

       

      I have several servers running ESX 3.0.2. I can use putty to ssh into all of them except one.

       

      1. How do i revify that SSH is running

      2. if not how do start it

       

      Thanks

       

       

      Tim

       

       

        • 1. Re: SSH not working
          jgalexan Hot Shot

           

          If this is truley your issue, the command is

           

           

          service sshd restart

           

           

          other options are

           

           

          Usage: service < option > | --status-all | [ service_name command ]

           

           

          chkconfig --list (this will show you the status of the services)  run level 3 4 5 should be set to "on"

           

           

          • 2. Re: SSH not working
            rriva Expert

             

            to check if the service is running :

             

             

            /etc/init.d/sshd status

             

             

            To restart the service

             

             

            /etc/init.d/sshd restart

             

             

            check if from your client you can see the 22/tcp port open.

             

             

            What do you mean for "can't connect", you can't login as root or you can't connect at all.

             

             

             

             

             

            Riccardo Riva

            If you found this or other information useful, please consider awarding points for "Correct" or "Helpful". Thank You!

             

             

            • 3. Re: SSH not working
              timcwhite Enthusiast

               

              Thanks,

               

               

              I couldn't connect at all. I realized that my machine may have been on the wrong vlan so I ran the following command and changed the service console to the correct VLAN ID:

               

               

              <esxcfg-vswitch vSwitch0 -p "Service Console" -v 102>      102 being the correct Vlan id..

               

               

               

               

               

              Thanks again for your help.

               

               

              • 4. Re: SSH not working
                oreeh Guru

                FYI: this thread has been moved to the ESX 3.5 Configuration forum.

                 

                Oliver Reeh[/i]

                [VMware Communities User Moderator|http://communities.vmware.com/docs/DOC-2444][/i]