jcw345
Contributor
Contributor

esx65 scripted install error "install --firstdisk specified but no suitable disk was found"

Jump to solution

Manual install to usb drive is successful. Scripted fails with above error.

Followed instructions from William Lam's site (https://www.virtuallyghetto.com/2017/02/no-suitable-disk-was-found-when-upgrading-to-esxi-6-5-on-usb... ) and others, but appending  'preferVmklinux=TRUE' to the kernelopt line in boot.cfg hasnt resolved issue.

boot.cfg:

kernelopt=netdevice=vmnic0 bootproto=dhcp ks=https://10.0.0.1/kickstart/ks65.cfg preferVmklinux=TRUE

ks65.cfg:

install --firstdisk=USB --overwritevmfs

Any hints?

Thanks,

Jeff

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
jcw345
Contributor
Contributor

Issue was the ks line.

install --firstdisk=USB --overwritevmfs

should be all lowercase.

install --firstdisk=usb --overwritevmfs

_______________________________________________________________________________________________________

"Did you find this helpful? Let us know by completing this survey (takes 1 minute!)"

View solution in original post

0 Kudos
1 Reply
jcw345
Contributor
Contributor

Issue was the ks line.

install --firstdisk=USB --overwritevmfs

should be all lowercase.

install --firstdisk=usb --overwritevmfs

_______________________________________________________________________________________________________

"Did you find this helpful? Let us know by completing this survey (takes 1 minute!)"

View solution in original post

0 Kudos