Labcoat
Enthusiast
Enthusiast

Fixed: Web Client Service will not start

Jump to solution

For the event error: "The VMware vSphere Web Client service terminated with service-specific error Incorrect function"

This is how I resolved:

I figured it out thx to this guy: vSphere 5.1 Web Client: Service Error | vmwiz <-- well, _he_ figured it out....

The upgrade pushed my piddly 2gb vm vcenter host over the edge and/or, java did I guess.

I pushed ram up to 4gb and now it works fine.

Thanks all

¬_¬

-----

this below was the amping I did before figuring it out:

-----

Edit: I just used this post to check ports:

http://communities.vmware.com/thread/423231?start=0&tstart=0

doing "netstat -bano | find "9443" nothing is using it.

I went through the entire upgrade today from vCenter 4.1 to 5.1, installing simple install: SSO, Inventory Server and vCenter Server.  It all went great.  Lastly, I installed the Web Server Client.  It all isntalled good.  I fully expected to be skating about now.  But I could not get to https://vcenter.domain.com:9443/.  Checking, I see the "VMware vSphere Web Client" service not started.  It will not start.

http://i.imgur.com/h7sRZ1w.png

I have labored in google.com.  Based on my searches, I've tried restarting my vCenter host vm, enabled/disabled IPV6 and I ever tried this KB for 5.0, but it got me no where: http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=201247...

I can get to http://localhost fine and pull up the "VMware vSphere Welcome" page.  If I click on "Log in to vSphere Web Client" I get this:

http://i.imgur.com/xCjFQFI.jpg

I do not know what else to do.  I'm afraid my backups will now fail

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Labcoat
Enthusiast
Enthusiast

You did good.  ty.  ya here try this: http://www.virtualizationsoftware.com/vcenter-5-1-using-simple-install/

ok I will.

You're handsome too!

View solution in original post

0 Kudos
1 Reply
Labcoat
Enthusiast
Enthusiast

You did good.  ty.  ya here try this: http://www.virtualizationsoftware.com/vcenter-5-1-using-simple-install/

ok I will.

You're handsome too!

View solution in original post

0 Kudos