Goldman60
Contributor
Contributor

Error when connecting to the ESXi Web interface

Jump to solution

Anyone know how to fix this issue?  It started happening seemingly at random.  I've tried rebooting the host and clearing my browser cache, along with using a variety of other browsers.

The error reads

Unhandled Exception

Unfortunately, we hit an error that we weren't expecting.

The client may continue working, but at this point, we recommend refreshing your browser and submitting a bug report.

And the more info button reveals

Cause: Error: [$rootScope:inprog] http://errors.angularjs.org/1.3.2/$rootScope/inprog?p0=%24digest

Version: 1.4.0

Build: 3959074

ESXi: 6.0.0

Browser: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/53.0.2785.89 Safari/537.36

Exception stack:

Error: [$rootScope:inprog] http://errors.angularjs.org/1.3.2/$rootScope/inprog?p0=%24digest

  at Error (native)

  at https://10.0.1.20/ui/scripts/main.js:252:20611

  at l (https://10.0.1.20/ui/scripts/main.js:254:12567)

  at k.$apply (https://10.0.1.20/ui/scripts/main.js:254:16690)

  at updateBodyOverflow (https://10.0.1.20/ui/scripts/main.js:276:181)

  at new <anonymous> (https://10.0.1.20/ui/scripts/main.js:276:497)

  at e (https://10.0.1.20/ui/scripts/main.js:253:3861)

  at Object.instantiate (https://10.0.1.20/ui/scripts/main.js:253:3997)

  at https://10.0.1.20/ui/scripts/main.js:253:23719

  at https://10.0.1.20/ui/scripts/main.js:351:16920

Tags (2)
1 Solution

Accepted Solutions
elesueur
VMware Employee
VMware Employee

Hi,

We fixed this issue some time ago, and will be releasing an updated version with the next 6.0 Patch release.

For now, you could install the latest fling release: labs.vmware.com/flings/esxi-embedded-host-client

View solution in original post

41 Replies
arminmacx
Contributor
Contributor

Hi Goldman60,

Can you tell me if you are connecting to ESXi or vCenter?

Can you check if your web client services run properly?

Can you check if your firewall block web client ports & try to turn of your firewall to test it if you can connect.

Can you provide me a screenshot of error?

VCA-DCV / VCA-Cloud / VCA-WM / MCSE / MCP / MCTs https://ir.linkedin.com/in/armin-lavaee-73162652
0 Kudos
virtualg_uk
Leadership
Leadership

Can you connect to the host via the c# client, enable SHS for the host the SSH to the host.

Check services are running and check the logs

__________________________________________________________ Graham User Moderator http://virtualg.uk | @VirtualG_UK
0 Kudos
elesueur
VMware Employee
VMware Employee

Hi,

We fixed this issue some time ago, and will be releasing an updated version with the next 6.0 Patch release.

For now, you could install the latest fling release: labs.vmware.com/flings/esxi-embedded-host-client

View solution in original post

Goldman60
Contributor
Contributor

This does seem to have stopped the problem, thanks!

0 Kudos
JGVM0815
Contributor
Contributor

The same error is occuring when using ESXi 6.5 and the chromium browser.

Version of chromium:

Chromium57.0.2977.0 (Developer Build) (32-bit)
Revisionef911f1fd846f9116ec49c42dded7af7a6b6c525-refs/heads/master@{#442226}
OSWindows
JavaScriptV8 5.7.410

Error from ESXi:

Cause: Error: [$rootScope:inprog] http://errors.angularjs.org/1.3.2/$rootScope/inprog?p0=%24digest

Version: 1.8.0

Build: 4516221

ESXi: 6.5.0

Browser: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/57.0.2977.0 Safari/537.36

Exception stack:

Error: [$rootScope:inprog] http://errors.angularjs.org/1.3.2/$rootScope/inprog?p0=%24digest

    at https://x.x.x.x/ui/scripts/main.js:263:20611

    at l (https://x.x.x.x/ui/scripts/main.js:265:12567)

    at k.$apply (https://x.x.x.x/ui/scripts/main.js:265:16690)

    at HTMLInputElement.<anonymous> (https://x.x.x.x/ui/scripts/main.js:267:828)

    at HTMLInputElement.dispatch (https://x.x.x.x/ui/scripts/main.js:262:14464)

    at HTMLInputElement.r.handle (https://x.x.x.x/ui/scripts/main.js:262:11251)

    at prop (https://x.x.x.x/ui/scripts/main.js:263:3018)

    at n.access (https://x.x.x.x/ui/scripts/main.js:262:6702)

    at n.fn.init.prop (https://x.x.x.x/ui/scripts/main.js:263:2642)

    at V.$set (https://x.x.x.x/ui/scripts/main.js:264:21408)

Version of ESXi:

6.5.0 (Build 4564106)

The intersting thing:

This error does not occur when using Chrome 55, Firefox 50.1.0 and Internet Explorer 11. This error only occurs when using chromium (official build from: Download Chromium)

0 Kudos
marcing0000
Contributor
Contributor

SAME ISSUE HERE !!! ESXi 6.5 !

Cause: TypeError: Cannot read property 'productsection' of undefined

Version: 1.8.0

Build: 4516221

ESXi: 6.5.0

Browser: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/55.0.2883.87 Safari/537.36

Exception stack:

TypeError: Cannot read property 'productsection' of undefined

    at updateSummaryPortlet (https://192.168.0.200/ui/scripts/main.js:312:31731)

    at https://192.168.0.200/ui/scripts/main.js:313:4513

    at https://192.168.0.200/ui/scripts/main.js:265:9465

    at k.$eval (https://192.168.0.200/ui/scripts/main.js:265:16492)

    at k.$digest (https://192.168.0.200/ui/scripts/main.js:265:15047)

    at https://192.168.0.200/ui/scripts/main.js:265:16577

    at e (https://192.168.0.200/ui/scripts/main.js:264:5646)

    at https://192.168.0.200/ui/scripts/main.js:264:7652

This is anoying because this is the only way I know to manage ESXi in this version. In previous version vCenter Client was working great, but looks like it is no longer available for esx6.5

0 Kudos
JGVM0815
Contributor
Contributor

Have you tested the updated esx-ui?

Check here:

ESXi Embedded Host Client

My bug is still there, even after updating to the newest component. I also opened a new bug report at:

ESXi Embedded Host Client

0 Kudos
marcing0000
Contributor
Contributor

Two days ago I patched my ESX and it is now with a build: 6.5.0 (Build 4887370)

Still the same issue.

AveryFreeman
Enthusiast
Enthusiast

I am also having the same issue with Chrome 57, ESXi 6.5a:

Cause: Error: [$rootScope:inprog] http://errors.angularjs.org/1.3.2/$rootScope/inprog?p0=%24digest

Version: 1.8.0

Build: 4516221

ESXi: 6.5.0

Browser: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/57.0.2987.98 Safari/537.36

Exception stack:

Error: [$rootScope:inprog] http://errors.angularjs.org/1.3.2/$rootScope/inprog?p0=%24digest

  at https://192.168.1.110/ui/scripts/main.js:263:20611

  at l (https://192.168.1.110/ui/scripts/main.js:265:12567)

  at k.$apply (https://192.168.1.110/ui/scripts/main.js:265:16690)

  at HTMLInputElement.<anonymous> (https://192.168.1.110/ui/scripts/main.js:267:828)

  at HTMLInputElement.dispatch (https://192.168.1.110/ui/scripts/main.js:262:14464)

  at HTMLInputElement.r.handle (https://192.168.1.110/ui/scripts/main.js:262:11251)

  at prop (https://192.168.1.110/ui/scripts/main.js:263:3018)

  at n.access (https://192.168.1.110/ui/scripts/main.js:262:6702)

  at n.fn.init.prop (https://192.168.1.110/ui/scripts/main.js:263:2642)

  at V.$set (https://192.168.1.110/ui/scripts/main.js:264:21408)

SeanGazaway
Contributor
Contributor

I was also having this exact issue with the same version of ESXi and Chrome. What I found to be the issue was due to me pressing the ENTER key on my keyboard during the login process. If I instead clicked the Log In button after entering the username and password, it would load the page just fine.

Give that a shot and see if that helps you (or anyone else)

Maarten714
Contributor
Contributor

Hello,

I too have seen this exact problem with ESXi 6.5, with the latest patch (released March 14th 2017) installed. However, I only have it when I hit "enter" after typing in the password. I do not get the error when I click "Log In".

I can completely re-create this error on 2 different ESXi 6.5 systems.

Hit enter after password: "unhandled exception" error.

Click Login: Everything works perfectly.

This issue does exist on Chrome (latest version as of March 20th), but does not exist on Microsoft Edge, the other browser I have installed. So at this moment I am deducting it to be one of two problems: 1) There is a problem with Chrome and ESXi web client that needs to be fixed in Chrome, or 2) There is a problem in the ESXi web client that needs to be fixed.

Since this problem does not exist on any other HTML5 websites in Chrome, I am inclined to think there is a coding error in the ESXi web client that has not yet been found.

I am not impacted as clicking "Log In" works.... but oh man, I do wish VMWare did not abandon the "thick client" idea.....

AveryFreeman
Enthusiast
Enthusiast

I agree that sometimes the HTML5 interface is a little difficult getting used to after using the VMware Client, but for those of us who don't use Windows regularly, it's nice not having to open a Windows VM or use a Windows machine just to administer ESXi.  Plus, I think in abandoning the VMWare client, they have one less codebase they have to support, and can allocate more resources to making the HTML5 interface more consistent and less buggy.  Also, I'm noticing now that I'm finally finding out where the features are on the HTML5 interface as opposed to the VMWare Client, it appears to be laid out a lot more consistently, while simultaneously managing to hide some of the more obscure features while still including them (e.g. the "down arrows" to show more settings after each one of the settings in the VM edit panel).  Also, I was having trouble figuring out the network topology in VMware client, but the HTML5 interface makes it much more intuitive.  It seems like a big win all the way around. 

Just think -- they could have used Java for cross-platform access *shudder* ... things could always be worse!

roland_geiser
Enthusiast
Enthusiast

I have the same issue and clicking the log in button instead of pressing enter has helped in my case, thank you!

Patrick_Gray
Contributor
Contributor

Same problem here also.

kevinmy
Contributor
Contributor

I just ran into this this morning Mar 23, 2017. Really annoying. Using the login button instead of the enter key worked for me.

I am on 6.5.0 (Build 4564106)

Will this get fixed?

JGVM0815
Contributor
Contributor

It is already fixed:

Link: ESXi Embedded Host Client

ESXi Embedded Host Client

Version 1.17.0

hodradiflow
Contributor
Contributor

Great workaround !!!

0 Kudos
phuz
Enthusiast
Enthusiast

Same here.

Chrome 57 / ESXi 6.5

0 Kudos
KPRGuRu
Contributor
Contributor

Same issue here. Pressing Enter after entering Username and Password gives the error. Click Login, works perfectly.

Cause: Error: [$rootScope:inprog] http://errors.angularjs.org/1.3.2/$rootScope/inprog?p0=%24digest

Version: 1.15.0

Build: 5069532

ESXi: 6.5.0

Browser: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/57.0.2987.133 Safari/537.36