LuciofTorres
Contributor
Contributor

vCenter can't find vCO appliance

Jump to solution

I deployed a vCO 5.1 and did the configuration... I can access trough a Orchestrator client with no problem...

But when I log in at Vcenter Web Client, I can't connect to vCO appliance... The vco appliance doesnt shows at Vcenter orchestrator server field.

My Vcenter is 5.1

Thanks.

Tags (5)
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
igorstoyanov
VMware Employee
VMware Employee

Hi,

This is a link with the detail instruction of how ot configured:

http://communities.vmware.com/docs/DOC-20368

Some of the steps are optional there. Please do read the comments below the post. I will re-iterate the steps that you have to check.

1. vCenter certificate imported

2. SSO configured

3. VCenter configuration is configured with username/password.

4. The vCenter Configurator is all green!

5. You can login to vCO Client

6. Can browse the vCenter inventory objects in vCO client.

7. In order to make sure that vCO is register as an extenssion, follow the documenation for “Check Whether Orchestrator Is Successfully Registered as an Extension”:  http://pubs.vmware.com/vsphere-51/topic/com.vmware.vsphere.vco_install_config.doc/GUID-2E89186B-E44F...

Hopefully, this would give you some idea where to check.

Please, let me know if you still have the issue after walk trought the troubleshooting steps.

Thanks,

Igor.

Visit http://blogs.vmware.com/orchestrator for the latest in Cloud Orchestration.

View solution in original post

0 Kudos
5 Replies
igorstoyanov
VMware Employee
VMware Employee

Hi,

This is a link with the detail instruction of how ot configured:

http://communities.vmware.com/docs/DOC-20368

Some of the steps are optional there. Please do read the comments below the post. I will re-iterate the steps that you have to check.

1. vCenter certificate imported

2. SSO configured

3. VCenter configuration is configured with username/password.

4. The vCenter Configurator is all green!

5. You can login to vCO Client

6. Can browse the vCenter inventory objects in vCO client.

7. In order to make sure that vCO is register as an extenssion, follow the documenation for “Check Whether Orchestrator Is Successfully Registered as an Extension”:  http://pubs.vmware.com/vsphere-51/topic/com.vmware.vsphere.vco_install_config.doc/GUID-2E89186B-E44F...

Hopefully, this would give you some idea where to check.

Please, let me know if you still have the issue after walk trought the troubleshooting steps.

Thanks,

Igor.

Visit http://blogs.vmware.com/orchestrator for the latest in Cloud Orchestration.

View solution in original post

0 Kudos
LuciofTorres
Contributor
Contributor

Hi Igor,

Thanks for your update...

1. vCenter certificate imported

Vcenter certificate imported to vco

2. SSO configured

Yes. I can test the login access

3. VCenter configuration is configured with username/password.

Yes

4. The vCenter Configurator is all green!

Yes

5. You can login to vCO Client

Yes

6. Can browse the vCenter inventory objects in vCO client.

Yes

7. In order to make sure that vCO is register as an extenssion, follow the documenation for “Check Whether Orchestrator Is Successfully Registered as an Extension”:  http://pubs.vmware.com/vsphere-51/topic/com.vmware.vsphere.vco_install_config.doc/GUID-2E89186B-E44F...

Yes I can see.

My vcenter is a physical server and vco is an appliance.

But still not working at vcenter web client....

0 Kudos
igorstoyanov
VMware Employee
VMware Employee

Running out of ideas of what might be the issue 😉

Could you please check one last thing:

1. Go to vCO Configurator Network settings and check if it is 0.0.0.0 or it is set to the real ip. Please select from the drop-down the correct ip if it is 0.0.0.0

2. Since the ip is different now, you need to repeat the step with vCenter configuration.

Go to vCenter configuration, edit the current configuration, enter the username/password and press apply.

3. You need to logout from vSphere Web Client, refresh the browser in any case and login again.

Please, let me know if this last thing will work.

Visit http://blogs.vmware.com/orchestrator for the latest in Cloud Orchestration.
0 Kudos
LuciofTorres
Contributor
Contributor

Hi Igor..

The IP fixed is the real ip for the vco....

thanks...

0 Kudos
LuciofTorres
Contributor
Contributor

Hi Igor,

I check my vcenter web client now, and the vco is working fine. I can see  vCOconnected to Vcenter.

In fact I dont know what happens.... maybe vco needs a time to start the synchronization with vcenter...

Thank you for your attention,

Lucio.

0 Kudos