koushik_vmware
Enthusiast
Enthusiast

Unable to retrieve Exchange Server Email Message via "Retrieve messages (via MailClient)" vRO workflow.

Jump to solution

Hello,

I am trying to retrieve the email messages from my Inbox of Microsoft email Exchange Server.

I tried with inbuilt workflow "Retrieve messages (via MailClient)" located under library/Mail. But I received "connect failed" error message during execution of the below line of this workflow.

myMailClient.connect( mailServer, mailPort, mailUsername, mailPassword);

I am using pop3 protocol and port 143. please see below screenshot. Though I am able to send the email successfully via "sent notification" workflow under library/mail folder.

I have also tried with "imap" protocol and with port 25. It was also not working. I am not sure why it is not working ? Is anything wrong in the input values ?

Please help me out.

MailError.pngt

Thanks,

Koushik

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
koushik_vmware
Enthusiast
Enthusiast

The issue is resolved after importing the SSL certificate to the Appliances.

View solution in original post

0 Kudos
4 Replies
koushik_vmware
Enthusiast
Enthusiast

Hello All,

Now I am getting "Read timeout" error. I am using "IMAP" protocol and port : 993.

Can you please let me know how to resolve this issue ?

Thanks,

Koushik

0 Kudos
eoinbyrne
Expert
Expert

Is there something listening on 993 at the remote server?

You should check that first IMO (traceroute -T -p 993 <IP address/hostname>)

HTH

-Eoin

0 Kudos
koushik_vmware
Enthusiast
Enthusiast

Hello Eoin,

Thanks. Yes, In am able to telnet the port (993) on that remote IMAP server. Could I need to SSL certificate on the vRO appliances ?

Or other configuration is required ? Please help me out.

Thanks,

Koushik

0 Kudos
koushik_vmware
Enthusiast
Enthusiast

The issue is resolved after importing the SSL certificate to the Appliances.

0 Kudos