gbeke
Enthusiast
Enthusiast

Dynamic Input Values Based on other Inputs

Jump to solution

Hi,

My Orchestrator server has multiple domains connected. I want to create a workflow that searches one domain for a user, presents a list of users. When a user is selected, the workflow will create a user in the other domain based on the selected user. While googling how to search for a user and get a list presented I came across this Dynamic Input Values Based on other Inputs which basically does what I want. When I run this workflow, it only searches the default domain which is not the one I want to search. I guess I could change what is the default domain, but I´m unsure if that will brake anything else, so I am looking for a solution that will allow me to search the domain of my choice.

I´m not a programmer or very experienced at scripting, but trying to learn. Please keep this in mind.

Orchestrator version is 6.0.5. If this easier done in a later version, please let me know what version and how this is solved in that version.

Thanks in advance!

GB

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Burke-
VMware Employee
VMware Employee

I authored that article Smiley Wink

I was dealing with a single domain environment.. so, for you, in the section of the article that is "Create a findUserByName Action",

Update the first line to take three parameters:

See the API explorer "ActiveDirectory" object's searchRecursively method for the three...

1st: Type (string)

2nd: Query (string)

3rd: adServer (AD_Host)

Then, when you use the action, you'll just need to pass in the AD_Host object of the domain you wish to query.

If my answer resolved or helped you, please mark it as Correct or Helpful to award points. Thank you! Visit http://www.vcoteam.info & http://blogs.vmware.com/orchestrator for vRealize Orchestrator tips and tutorials - @TechnicalValues on Twitter

View solution in original post

0 Kudos
5 Replies
Burke-
VMware Employee
VMware Employee

I authored that article Smiley Wink

I was dealing with a single domain environment.. so, for you, in the section of the article that is "Create a findUserByName Action",

Update the first line to take three parameters:

See the API explorer "ActiveDirectory" object's searchRecursively method for the three...

1st: Type (string)

2nd: Query (string)

3rd: adServer (AD_Host)

Then, when you use the action, you'll just need to pass in the AD_Host object of the domain you wish to query.

If my answer resolved or helped you, please mark it as Correct or Helpful to award points. Thank you! Visit http://www.vcoteam.info & http://blogs.vmware.com/orchestrator for vRealize Orchestrator tips and tutorials - @TechnicalValues on Twitter

View solution in original post

0 Kudos
gbeke
Enthusiast
Enthusiast

Hi Burke!

Thanks for replying. Great article!

I´ve tried adding the adhost parameter to the activedirectorysearch command, but without success so far.

I´ve tried the following:

- Hardcoding the ad server in the command in the action,

- Adding a adhost parameter as an "in" parameter to the action and specifying the parameter in the command. Then adding adhost attribute to the workflow with the value sat to the AD server.

I´m probably doing something wrong and will keep trying. But regarding the steps I´ve tried, am I even close? Any insight will be greatly appreciated.

Thanks!

GB

0 Kudos
Burke-
VMware Employee
VMware Employee

It sounds like you have things in order, but it's hard to be certain without seeing the workflow(s)/action(s).

If my answer resolved or helped you, please mark it as Correct or Helpful to award points. Thank you! Visit http://www.vcoteam.info & http://blogs.vmware.com/orchestrator for vRealize Orchestrator tips and tutorials - @TechnicalValues on Twitter
0 Kudos
gbeke
Enthusiast
Enthusiast

Thanks for the reply. This is a pet project of mine, but I need to focus other things the next week or so.  I will mark your first reply as correct because I believe it is, I just need to get it to work. I might revisit this thread when I have time to look at it again and can´t get it to work.

Thanks again for taking time to help me.

0 Kudos
gbeke
Enthusiast
Enthusiast

I got it working by doing what Burke- said in his reply to my original post and adding the adHost parameter to the presentation. Thanks Burke- for pointing me in the right direction.

presentation.JPG

0 Kudos