nhsalexbooty
Contributor
Contributor

ActiveDirectory plugin - getAttribute("objectSid")

Jump to solution

Hi,

Using v2.0.7 of the ActiveDirectory plugin, trying to get a User SID, and it returns something along the lines of "����~��+ט2" instead of the actual SID.

user.getAttribute("objectSid");

I can retrieve other attributes without an issue.

Can this be replicated by anyone else, if so is this a bug in the plugin?


Using vRO Appliance 6.0.3

Tags (1)
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
iiliev
VMware Employee
VMware Employee

Yes, this seems to be a bug in the plug-in.

Looking at getAttribute() source code, it appears that it assumes that the retrieved attribute value can be cast to java.lang.String. This will work fine for most AD attributes but not for non-string attributes (like objectSid, whose type is binary).

View solution in original post

0 Kudos
4 Replies
iiliev
VMware Employee
VMware Employee

Yes, this seems to be a bug in the plug-in.

Looking at getAttribute() source code, it appears that it assumes that the retrieved attribute value can be cast to java.lang.String. This will work fine for most AD attributes but not for non-string attributes (like objectSid, whose type is binary).

View solution in original post

0 Kudos
nhsalexbooty
Contributor
Contributor

Hi,

Thanks for the quick response, do you know if this will be fixed in the next release of the AD plugin?

Many thanks

0 Kudos
iiliev
VMware Employee
VMware Employee

I don't think there is a bug open about it; will check with the plug-in team.

0 Kudos
igaydajiev
VMware Employee
VMware Employee

Technical preview version of Ad pluign version 3.0.0 just got published.

This technical preview version of the plugin provides additional scripting method for accessing objectSID and objectGUID attributes formatted as string or in form of byte array.

0 Kudos