franckehret
Enthusiast
Enthusiast

vRealize Operations 8.5 vCenter plugin not working

Jump to solution

Hi there,

I've recently noticed that my vCenter plugin for vROps doesn't work anymore in my lab:

franckehret_0-1631733060268.png

Both vCenter and vROps are at the latest versions currently availabe (7.0 U2c for vCenter and 8.5 for vROps)

vROps works fine and is getting data, license is also fine (more than 200 days left) but I'd like to fix this of course, even if I don't use this portion quite often.

Any suggestion to fix this? Thy in advance.

Labels (2)
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
szafa
Enthusiast
Enthusiast

Hi @franckehret 

Please check api.log on vrops appliance as per => https://kb.vmware.com/s/article/55031 it might give you more clues 

Pleas look at journal file for vrops appliance as sell https://vrealizeandbeyond.com/2020/01/vrealize-operation-8-x-services-check-and-restart/

Sound like API call fails when is trying validating something related to licenses.

Don't know much about API but maybe you can try to find more an vrops API documentation =>  https://docs.vmware.com/en/vRealize-Operations-Manager/8.4/com.vmware.vcom.api.doc/GUID-C27B4402-56D...

 

Let me know if you will find something 

 

Reg.

 

 

View solution in original post

3 Replies
szafa
Enthusiast
Enthusiast

Hi @franckehret 

Please check api.log on vrops appliance as per => https://kb.vmware.com/s/article/55031 it might give you more clues 

Pleas look at journal file for vrops appliance as sell https://vrealizeandbeyond.com/2020/01/vrealize-operation-8-x-services-check-and-restart/

Sound like API call fails when is trying validating something related to licenses.

Don't know much about API but maybe you can try to find more an vrops API documentation =>  https://docs.vmware.com/en/vRealize-Operations-Manager/8.4/com.vmware.vcom.api.doc/GUID-C27B4402-56D...

 

Let me know if you will find something 

 

Reg.

 

 

View solution in original post

franckehret
Enthusiast
Enthusiast

Hi @szafa 

Thanks a lot, the procedure described in  https://kb.vmware.com/s/article/55031  did the trick! 😉

Don't know why it broke in the first place, may the 8.5 upgrade did something wrong but know I know hot to solve it...

 

0 Kudos
szafa
Enthusiast
Enthusiast

@franckehret I'm glad that I was able to help 🙂

Tags (1)