Highlighted
Enthusiast
Enthusiast

vCOps 5.6 locks up after extended period of time using Enterprise Dashboard

Jump to solution

So I've had this issue back since vCOps 5.0, every update I hope it gets fixed but it doesn't. I've also had an SR open since July and while a lot of troubleshooting has been done we are still no where near a solution.

Seems like after leaving a custom dashboard containing the skittles view, six rolling metric graphs, heatmap, and a metric sparklines up for an extended period of time the CPU usage will gradually shoot up to 100% usage after a couple of hours.

We have tried adding additional CPU, Memory to both VM's. Seems to help but the end result is still a crash of the dashboard.

Has anyone seen this before?

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
VMware Employee
VMware Employee

@ChaseHansen - I've send you private message.

View solution in original post

0 Kudos
9 Replies
Highlighted
Immortal
Immortal

Can you post you UI vm disk stats also please ?

0 Kudos
Highlighted
VMware Employee
VMware Employee

@ChaseHansen - what about memory usage?

do you see  OOM errors in tomcat's logfiles (web.log) ?

0 Kudos
Highlighted
Enthusiast
Enthusiast

Here are some more stats, this contains two periods of the system locking up.

Where is the web.log and I will pull it.

0 Kudos
Highlighted
VMware Employee
VMware Employee

it is in "/data/vcops/log" on the UI_VM

0 Kudos
Highlighted
Enthusiast
Enthusiast

here you go

0 Kudos
Highlighted
Enthusiast
Enthusiast

Had a new issue this morning (at least haven't noticed this before)

Dashboard seemed to be going along well then the widgets stopped refreshing, checked CPU and found that it wasn't HIGH CPU but the CPU was low.

Screenshot attached. Happened around 11:33am

0 Kudos
Highlighted
VMware Employee
VMware Employee

okay, thanks - I've passed all that information to the engineering team.

0 Kudos
Highlighted
VMware Employee
VMware Employee

@ChaseHansen - I've send you private message.

View solution in original post

0 Kudos
Highlighted
Enthusiast
Enthusiast

Thank you gradinka, the patch provided by my SR owner fixed the issue. Dashboard has been running for over 24 hours and still as quick as ever.

I'm thrilled!

0 Kudos