WinStime
Enthusiast
Enthusiast

Has anyone configured VROPS Kubernetes Adapter ?

Hi,

I deployed the PAK for Kubernetes, and i'm facing issue while configuring the adapter.

Credentials seems to be fine. When i TEST CONNECTION, the certificate popup appeared, but after, i have another popup telling :

Unable to establish a valid connection to the target system. Error in fetching the health of Kubernetes master https://xxxxxxxxxxxxxx

The user guide found in the marketplace has no troubleshooting section. Does anyone know what is it ?

0 Kudos
2 Replies
jasnyder
Hot Shot
Hot Shot

I found that the error you got occurs when the username and password are wrong.  When the version is wrong, say you're running 1.7 (only Kubernetes 1.5.2, 1.6.5, and 1.6.6) then the error says

Unable to establish a valid connection to the target system. Please check if the kubernetes version is supported.

If the URL is wrong, say https://kube-ip/api/ (it wants to append "/api/v1" to the end of the URL for you) the error will say

Unable to establish a valid connection to the target system. Error in fetching the health of Kubernetes master - https://kubeip/api/api/v1

If the IP is wrong it will say

Unable to establish a valid connection to the target system. Error trying to establish connection

If the protocol is wrong it will say

Unable to establish a valid connection to the target system. Error in fetching the health of Kubernetes master - http://kubeip/api/v1

If the protocol is not specified it will say

Unable to establish a valid connection to the target system. Unable to parse instance properties - no protocol: <kubeip>

Try going to https://<kubeip>/api and log in with the username and password you tried in the vROPS adapter to see if it has access to the API, if not then likely your problem is the credential being incorrect.

Justin Snyder ___________________ Blog/Content/Consulting - https://www.ltx.systems Youtube - https://www.youtube.com/channel/UCvaigQrBZx-yfWh-ULiN_ug I love solving a good problem. If you find my effort helpful and time saving, please mark it as the correct answer or helpful.
0 Kudos
User1408
Contributor
Contributor

Home > VMTN > vRealize > vRealize Operations Manager > Discussions
2 RepliesLatest reply on Feb 1, 2018 7:29 AM by Kb Myvmware

Has anyone configured VROPS Kubernetes Adapter ?

This question is Not Answered.WinStimeHi,I deployed the PAK for Kubernetes, and i'm facing issue while configuring the adapter. Credentials seems to be fine. When i TEST CONNECTION, the certificate popup appeared, but after, i have another popup telling : Unable to establish a valid connection to the target system. Error in fetching the health of Kubernetes master https://xxxxxxxxxxxxxx The user guide found in the marketplace has no troubleshooting section. Does anyone know what is it ?

  • 1. Re: Has anyone configured VROPS Kubernetes Adapter ?
    jasnyder
    I found that the error you got occurs when the username and password are wrong.  When the version is wrong, say you're running 1.7 (only Kubernetes 1.5.2, 1.6.5, and 1.6.6) then the error says Unable to establish a valid connection to the target system. Please check if the kubernetes version is supported. If the URL is wrong, say https://kube-vmware/api/wants to append "/api/v1" to the end of the URL for you) the error will say Unable to establish a valid connection to the target system. Error in fetching the health of Kubernetes master -https://vmware.com/kube.apithe IP is wrong it will say Unable to establish a valid connection to the target system. Error trying to establish connection If the protocol is wrong it will say Unable to establish a valid connection to the target system. Error in fetching the health of Kubernetes master - http://kubeip/api/v1 If the protocol is not specified it will say Unable to establish a valid connection to the target system. Unable to parse instance properties - no protocol: <kubeip> Try going to http:///api.vmware.com/post.twitter/ap<kubeip>/api and log in with the username and password you tried in the vROPS adapter to see if it has access to the API, if not then likely your problem is the credential being incorrect.