harj123
Enthusiast
Enthusiast

upgrade from vra7.3.1 to 7.6 did not go as planned

Hello People, I upgraded from vra7.3.1 standalone to 7.6. None of my blueprints work anymore. I checked catalina.out and this is the error

[UTC:2019-05-04 06:40:37,691 Local:2019-05-04 06:40:37,691] vcac: [component="cafe:advanced-designer" priority="ERROR" thread="taskScheduler-1" tenant="" context="" parent="" token=""] com.vmware.vcac.platform.rest.client.error.ResponseErrorHandler.handleRestError:113 - [Rest Error]: {Status code: 400}, {Error code: 85021} , {Error Source: null}, {Error Msg: Unable to establish a connection to vCenter Orchestrator server.}, {System Msg: 85021-Unable to establish a connection to vCenter Orchestrator server.}

[UTC:2019-05-04 06:40:37,692 Local:2019-05-04 06:40:37,692] vcac: [component="cafe:event-broker" priority="ERROR" thread="taskScheduler-1" tenant="" context="" parent="" token=""] org.springframework.scheduling.support.TaskUtils$LoggingErrorHandler.handleError:95 - Unexpected error occurred in scheduled task.

com.vmware.vcac.platform.rest.client.error.RestException: Unable to establish a connection to vCenter Orchestrator server.

        at com.vmware.vcac.platform.rest.client.error.ResponseErrorHandler.mapRestException(ResponseErrorHandler.java:121) ~[platform-rest-client-7.6.0-SNAPSHOT.jar:?]

        at com.vmware.vcac.platform.rest.client.error.ResponseErrorHandler.handleRestError(ResponseErrorHandler.java:100) ~[platform-rest-client-7.6.0-SNAPSHOT.jar:?]

        at com.vmware.vcac.platform.rest.client.error.ResponseErrorHandler.handleError(ResponseErrorHandler.java:59) ~[platform-rest-client-7.6.0-SNAPSHOT.jar:?]

        at com.vmware.vcac.platform.rest.client.error.ResponseErrorHandler.handleError(ResponseErrorHandler.java:61) ~[platform-rest-client-7.6.0-SNAPSHOT.jar:?]

[UTC:2019-05-04 06:44:37,350 Local:2019-05-04 06:44:37,350] vcac: [component="cafe:advanced-designer" priority="ERROR" thread="persistentTokenRenewalExecutor-1" tenant="" context="" parent="" token=""] com.vmware.vcac.authentication.security.scope.PersistentScopeAwareTokenManager.handleRenewalError:195 - An error occurred renewing the token: PersistedScopeToken[id=afa1f8f8-db8d-4f63-ab10-5009bc4e5df7,serviceId=1b3b27b3-1046-418e-81c6-f6acd06cfbbd,scopeId=96f1cbe3-c3aa-4071-adb7-8167e8c75e77,tenantId=dev.lab,numberFailedRenewalAttempts=2]

  "error": "invalid_token",

  "error_description": "Invalid suite token"

        at com.vmware.vcac.platform.rest.client.error.ResponseErrorHandler.handleError(ResponseErrorHandler.java:61) ~[platform-rest-client-7.6.0-SNAPSHOT.jar:?]

[UTC:2019-05-04 06:44:37,377 Local:2019-05-04 06:44:37,377] vcac: [component="cafe:advanced-designer" priority="ERROR" thread="persistentTokenRenewalExecutor-1" tenant="" context="" parent="" token=""] com.vmware.vcac.authentication.security.scope.PersistentScopeAwareTokenManager.handleRenewalError:195 - An error occurred renewing the token: PersistedScopeToken[id=57e64bcb-80ff-40e4-b993-c05cfa6f9c50,serviceId=1b3b27b3-1046-418e-81c6-f6acd06cfbbd,scopeId=e6e8a4a3-7665-49a8-87d4-88a234af1c36,tenantId=dev.lab,numberFailedRenewalAttempts=2]

The error in vra portal is The following component requests failed: vSphere__vCenter__Machine_1. Request failed: Machine harj130: PowerOn : One or more errors occurred..

Any help is appreciated. thanks

0 Kudos
5 Replies
daphnissov
Immortal
Immortal

Ok, so based on the very first line of the log snippet you posted, which says this

[UTC:2019-05-04 06:40:37,691 Local:2019-05-04 06:40:37,691] vcac: [component="cafe:advanced-designer" priority="ERROR" thread="taskScheduler-1" tenant="" context="" parent="" token=""] com.vmware.vcac.platform.rest.client.error.ResponseErrorHandler.handleRestError:113 - [Rest Error]: {Status code: 400}, {Error code: 85021} , {Error Source: null}, {Error Msg: Unable to establish a connection to vCenter Orchestrator server.}, {System Msg: 85021-Unable to establish a connection to vCenter Orchestrator server.}

what troubleshooting have you done?

0 Kudos
harj123
Enthusiast
Enthusiast

I have checked that the VCO service is running in the services tab. Also I can connect to the orchestrator via the java client. control center also shows a valid configuration. Also my XaaS workflow runs and clones the VM, but fails at the end. It was all working before the upgrade.

0 Kudos
gradinka
VMware Employee
VMware Employee

I would say open a case with support and provide the full log bundle

this should eb something easy for them to fix (I hope) - some sort of misconfiguration.

maybe the vRO have to be re-registered, or the vcoadmins group re-set properly

0 Kudos
defmania
Enthusiast
Enthusiast

Did you manage to get this fixed? I'm pretty much seeing the same thing after an upgrade from 7.5.

I see some weird stuff happening with certificates too, vRA is complaining that the IaaS VIP certificate is different than the Web certificate registered into VA, even though the thumbprint is exactly the same.

Thanks,

Bogdan

0 Kudos
harj123
Enthusiast
Enthusiast

unfortunately I could not fix it. I had to roll back. I plan to deploy another instance of 7.6 and then migrate over when I get a chance.

0 Kudos