mdshyfurr
VMware Employee
VMware Employee

VRA 8 Deployment failed at Initialisation stage.

Hi all,

I was installing VRA8 with easy installer but getting this bellow error, its in initialisation stage. however, full log has been attached herewith for help me out.

2020-08-23T12:30:24.125Z - info: <PERFORMANCE>:DEPLOYMENT_SIZE:test

2020-08-23T12:30:24.127Z - debug: ovaFileNameRe: /.*_OVF10.ova$/

2020-08-23T12:30:24.127Z - debug: files in C:\Users\Administrator\Downloads\VRA\vra-lcm-installer-15996863\vrlcm: ovftool,VMware-vLCM-Appliance-8.1.0.25-15995660_OVF10.ova

2020-08-23T12:30:24.127Z - info: ovaFile: C:\Users\Administrator\Downloads\VRA\vra-lcm-installer-15996863\vrlcm\VMware-vLCM-Appliance-8.1.0.25-15995660_OVF10.ova

2020-08-23T12:30:24.128Z - info: ovftoolCmd: C:\Users\Administrator\Downloads\VRA\vra-lcm-installer-15996863\vrlcm\ovftool\win32\ovftool.exe

2020-08-23T12:30:27.096Z - info: output:MANIFEST

+ <ManifestValidate valid="true"/>

2020-08-23T12:33:14.576Z - debug: Updated current session with lstActTm Sun Aug 23 2020 17:18:30 GMT+0600 (Bangladesh Standard Time)

2020-08-23T12:38:13.889Z - debug: Updated current session with lstActTm Sun Aug 23 2020 17:18:30 GMT+0600 (Bangladesh Standard Time)

2020-08-23T12:43:13.891Z - debug: Updated current session with lstActTm Sun Aug 23 2020 17:18:30 GMT+0600 (Bangladesh Standard Time)

2020-08-23T12:48:13.894Z - debug: Updated current session with lstActTm Sun Aug 23 2020 17:18:30 GMT+0600 (Bangladesh Standard Time)

2020-08-23T12:53:13.890Z - debug: Updated current session with lstActTm Sun Aug 23 2020 17:18:30 GMT+0600 (Bangladesh Standard Time)

2020-08-23T12:58:13.890Z - debug: Updated current session with lstActTm Sun Aug 23 2020 17:18:30 GMT+0600 (Bangladesh Standard Time)

2020-08-23T13:00:24.124Z - debug: ovfDeployTimer executed, OVF_DEPLOYMENT_DONE: false

2020-08-23T13:00:24.124Z - error: ovfDeployTimer: ovf deployment failed after 1800000 ms passed in which no response from the server was received

2020-08-23T13:00:24.125Z - info: Terminate the ovfDeploy process

2020-08-23T13:00:24.136Z - info: Cancelling the ping timer for session mgmt

2020-08-23T13:00:24.166Z - info: ovfProcess child process exited with code null

2020-08-23T13:00:33.989Z - info: Log file was saved at: C:\Users\Administrator\Desktop\installer-20200823-182751230.log

thanks in advanced.

Tags (1)
0 Kudos
3 Replies
Lalegre
Virtuoso
Virtuoso

Hey mdshyfurr​,

I can see this in your logs: 2020-08-23T12:28:40.121Z - error: Could not get response in 30000 ms, from host: vc.home.lab

It seems that you cannot reach vCenter Server frome the computer/server/vm that you are running the Easy Installer. Please make sure that you are able to reach it using port 443, Also i can see that the OVF Deployment is not even starting so i suggest you to do the deploy from a server where you are in the same subnet as vCenter to avoid any firewall issue.

Also make sure that the IDM, vRA and vRLCM that you are deploying has access to vCenter from the networks that you are deploying them as if not it will fail again.

0 Kudos
mdshyfurr
VMware Employee
VMware Employee

Hi Lalegre

I just check and re-ran the installation process. but still the same. i also checked that 443 port is reachable from the installation source. image attached for your ref. all are in same subnet. something wired.

regards,

Shyfur

0 Kudos
Lalegre
Virtuoso
Virtuoso

Hey mdshyfurr​,

Could you please also try to verify if the ISO has been downloaded correctly? Try to compare the MD5, SHA1 or SHA256 checksum to see if they matches with the one published in VMware site:

Screenshot_1.png

That is an example for vRA 8.1 but if you are installing other version you can also check that one on the "Read More" behind the ISO in VMware site. For comparing that you can download a checksum checker.

0 Kudos