RohitVCP7
Enthusiast
Enthusiast

IaaS Installation Failed with vCAC-Config.exe has stop working

I have Windows 2012 R2 and installed SQL Express 2008 R2 and IIS component.

every time my getting bellow error during IaaS installation

IaaS_error.PNG

Problem signature:

  Problem Event Name: CLR20r3

  Problem Signature 01: vCAC-Config.exe

  Problem Signature 02: 6.2.2.4020

  Problem Signature 03: 555c91e6

  Problem Signature 04: Microsoft.Web.Administration

  Problem Signature 05: 8.5.9600.16384

  Problem Signature 06: 5215551a

  Problem Signature 07: 14d

  Problem Signature 08: 57

  Problem Signature 09: PSZQOADHX1U5ZAHBHOHGHLDGIY4QIXHX

  OS Version: 6.3.9600.2.0.0.400.80

  Locale ID: 16393

  Additional Information 1: 44e8

  Additional Information 2: 44e84a894dec94e1281c9496beabb405

  Additional Information 3: 445d

  Additional Information 4: 445d702588fe109a56afde4d86575780

Read our privacy statement online:

  http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=280262

Please find the attached IaaS Installation logs

11 Replies
kumarankpl
Hot Shot
Hot Shot

Could you check the below steps and see its marked as exportable:

Procedure
1. Obtain a certificate from a trusted certificate authority.
2. Open the Internet Information Services (IIS) Manager.
3. Double-click Server Certificates from Features View.
4. Click Import in the Actions pane.
a) Enter a file name in the Certificate file text box, or click the browse button (…), to navigate to the name of a file where the exported certificate is stored.
b) Enter a password in the Password text box if the certificate was exported with a password.
c) Select Mark this key as exportable.
5 Click OK.
6 Click on the imported certificate and select View.
7 Verify that the certificate and its chain is trusted.

If the certificate is untrusted, you see the message, This CA root certificate is not trusted.

http://pubs.vmware.com/vra-62/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vra.install.doc%2FGUID-F4A86BF9-6DEE-4A9...

Thanks

Kumaran

RohitVCP7
Enthusiast
Enthusiast

@Kumaran Thanks for replying

I am Installing vCAC 6.2 in my lab and i don't have any 3rd part certificate, so please suggest how i can configure with default certificate. Please check below Server certificate showing in IIS

certificate.PNG

0 Kudos
Aronov
VMware Employee
VMware Employee

Hi RohitVCP7

This is not a certificate issue, or at least there is no indication for this in the attached logs.

Since the configuration process has crashed, can you please review/attach the application event log?

Are you running the installer from administrator account (and run as administrator if there is UAC)?

0 Kudos
DimitarIvanov
VMware Employee
VMware Employee

Can you check whether there is a Website in IIS that correspond to the name that you've provided during the installation wizard?

Thanks!

-Dimtiar

TrotmanRalphCBS
Enthusiast
Enthusiast

Experiencing the same issue.  Anyone discovered the solution?

0 Kudos
Diddely
Contributor
Contributor

Had something similar during the week..turned out to be cert related..

I pulled in the .crt instead of the .pfx into the iaas.....but it's still failing.. Smiley Sad

@

Screen Shot 2015-10-15 at 09.23.00.png

0 Kudos
HariRajan
Hot Shot
Hot Shot

Hi , Just go through the logs ,

I would say before going deep , please ensure VRA , VIA  and SQL DB forward and reverse lookup is working from IAAS server . you can either fix it on the domain or add a local entry in IAAS for the time being.

If you are good in above mentioned task and you need to do some more tasks .

make sure you are using compatible os and db with VRA 6.2 . and also update the IAAS server and run the script mentioned here , after login as domain user which having admin rights.

vRealize Automation (vRA) 6.2 Pre-Req Automation Script (Formerly vCAC) - VMware PowerCLI Blog - VMw...

Thanks & Regards in Plenteous . Hari Rajan
0 Kudos
Diddely
Contributor
Contributor

Hi, cheers

I was doing a distributed install, but rolled back to a stand alone build.. but that still failed..

DNS working as expected

Win 2012 r2 & sql 2012 sp2

Ran the scrip and all passed, backconnectioshostname was populated..

http://www.vmbaggum.nl/2015/08/vrealize-automation-msb3073-installation-error/

To fix this issue I chose method 1 “Specify host names” instead of the less-recommended one “Disable the loopback check” on the vRA component servers

This has resolved the local install issue, Smiley Happy

Now back to the the distributed version ..

D

0 Kudos
HariRajan
Hot Shot
Hot Shot

Ok ..distributed installation should work in the same was as the pre-requisite is same . does the LB IP forward and reverse is working fine for the manager service ?

Thanks & Regards in Plenteous . Hari Rajan
0 Kudos
Diddely
Contributor
Contributor

Hi..

We resolved the issue by replacing the certs at the VCSA & PSC..

thanks for your input, it's alway good to here other ideas/thoughts..

Cheers

D

0 Kudos
ZenithVM
Enthusiast
Enthusiast

I have observed similar issue:

Resolution :

Cleaned up a stale vRA installation from the add-remove program.

Thanks

0 Kudos