Andrew_Keller_C
Enthusiast
Enthusiast

vSphere Web Client: Unable to connect to vCenter Inventory Service - https://vCenterServer.Domain:10443

Jump to solution

Like the title says, when logging into vCenter 5.0 with the vSphere Web Client, I get an error that says its unable to connect to the vCenter Inventory Service.

The vCenter Inventory Service starts fine and is running as 'Local System', the same account used for all the other VMware related services.

I have done a bit of searching, but haven't found anyone that has my exact problem. Performance Overview works in vSphere Client, but searching the inventory does not.

Based on similar problems posted by others, I have looked at C:\ProgramData\VMware\Infrastructure\Inventory Service\Logs\ds.log and found the following:

[2014-07-18 15:33:37,162 pool-14-thread-2  ERROR com.vmware.vim.dataservices.provider.VcProvider] com.vmware.vim.binding.vim.fault.InvalidLogin:inherited from com.vmware.vim.binding.vim.fault.Vimfault:inherited from com.vmware.vim.binding.vim.fault.InvalidLogin: Cannot complete login due to an incorrect user name or password.

[2014-07-18 15:33:37,162 pool-14-thread-2  WARN  com.vmware.vim.query.server.provider.impl.ProvdermanagerServiceImpl] com.vmware.vim.query.server.provider.impl.ProviderManagerServiceImpl$FeedPump@2e4ca30b

com.vmware.vim.query.server.store.exception.UnauthorizedException: not connected

     at com.vmware.vim.query.server.provider.AbstractionAtamPullProviderBase.checkFeed(AbstractAtomPullProviderBase.java:89)

     at com.vmware.vim.query.server.provider.impl.ProviderManagerServiceImpl$FeedPump.run(ProviderManagerServiceImpl.java:542)

     at java.util.concurrent.Executors$RunnableAdapter.call(Executors.java:441)

     at java.util.concurrent.FutureTask$sync.innerRun(FutureTask.java:303)

     at java.util.concurrent.FutureTask$run(FutureTask.java:138)

     at java.util.concurrent.ScheduledThreadPoolExecutor$ScheduledFutureTask.access$301(ScheduledThreadPoolExecutor.java:98)

     at java.util.concurrent.ScheduledThreadPoolExecutor$ScheduledFutureTask.run(ScheduledThreadPoolExecutor.java:206)

     at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.runTask(ThreadPoolExecutor.java:886)

     at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:908)

     at java.long.Thread.run(Thread.java:662)

That all repeats over and over. I've spent the last two days trying to figure this out, and I am out of ideas.

The log says that there is an incorrect username or password, but I am not sure where I can check and/or change it.

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
JimKnopf99
Commander
Commander

Here, under point 10 is something similar.

So i guess it will work with version 5.0 as well.

http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=204220...

If you find this information useful, please award points for "correct" or "helpful".

View solution in original post

0 Kudos
4 Replies
JimKnopf99
Commander
Commander

Hi,

did you try to reregister the inventory service?

http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=203362... vCenter Inventory Service with vCenter Single Sign-On

Frank

If you find this information useful, please award points for "correct" or "helpful".
0 Kudos
Andrew_Keller_C
Enthusiast
Enthusiast

I saw that article, but it applies to vCenter Server 5.1.x and 5.5.x. I am using vCenter Server 5.0 so I didn't think it applied to me.

0 Kudos
JimKnopf99
Commander
Commander

Here, under point 10 is something similar.

So i guess it will work with version 5.0 as well.

http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=204220...

If you find this information useful, please award points for "correct" or "helpful".
0 Kudos
Andrew_Keller_C
Enthusiast
Enthusiast

That worked! I saw that article earlier, but was hesitent to try it. I still have a few other problems with the server (some of the entries in vCenter Service Status are red), but the web gui works now as well as search. Ill do some troubleshooting on those specifically and open a new thread if it comes to that.

Thanks for the help!

0 Kudos