VMware Cloud Community
lukeyfresh
Contributor
Contributor

vSphere 5.0 Web Client published in Citrix XenApp error

Hi communities folk Smiley Happy

I've recently upgraded to vCenter Server 5.0 and installed the vSphere Web Client. Everything has been working fine with that itself.

I'm trying to publish the vSphere Web Client as a published app in our Citrix XenApp 6.0 environment.

I've got Flash 10.3 installed on the Citrix server being used to publish the app, and from the server itself I can successfully load and use the vSphere Web Client using Internet Explorer (x86). This is the same as what is published in Citrix

When I try and access the vSphere Web Client via the published app in Citrix, i get an error;

"An unknown error has occurred - Error #1069. Reloading the client is recommended, to remove possible residuals from the error and to maintain stability of the vSphere Web Client. Do you want to restart the vSphere Web Client?" with Yes/No buttons in the box. It also doesn't show the server name in the server field if i click yes or no.

Reloading the page/web client brings up the same error.

There is nothing evident in the event logs of either the vCenter Server or the Citrix server publishing the app and i'm a bit stuck as to where to look next.

Has anybody seen this before, and any suggestions for a resolution?


Cheers,
Luke

Reply
0 Kudos
1 Reply
lukeyfresh
Contributor
Contributor

update: it appears to be a profile (or lack there of) related issue. if i log on to the server directly (don't even need to do anything or load up the web client, literally just log on and log off) and then open my published vSphere Web Client, it works perfectly, as expected. if i remove the local profile from the server, and then hit the published app, error #1069 appears again. so an additional question to my original question; what is stored in the profile locally that makes the web client go to work?

Reply
0 Kudos