tdubb123
Expert
Expert

Vmware vAPI Endpoint Service alarm

I keep getting this alert in a vcenter 6.0

Screen Shot 2018-08-16 at 6.21.40 AM.png

I restarted the vapiendpoint service with the service-control command and did not resolve it

any idea?

0 Kudos
13 Replies
GayathriS
Expert
Expert

This article should help you

VMware Knowledge Base

Please consider marking this answer as "correct" or "helpful" if you think your questions have been answered.

regards

Gayathri

0 Kudos
GayathriS
Expert
Expert

Here is the command to restart the service as well :

service-control --stop vmware-vapi-endpoint

service-control --start vmware-vapi-endpoint

regards

Gayathri

0 Kudos
tdubb123
Expert
Expert

i already tried that and the alerms keep coming back

0 Kudos
GayathriS
Expert
Expert

could you try below steps please:

cd /etc/vmware-content-library/config/

cp ts-config.properties ts-config.properties.orig

cp ts-config.properties.rpmnew ts-config.properties.rpmnew.orig

mv ts-config.properties.rpmnew ts-config.properties

service-control --stop vmware-content-library;service-control --start vmware-content-library

service-control --stop vmware-vapi-endpoint

service-control --start vmware-vapi-endpoint

Please consider marking this answer as "correct" or "helpful" if you think your questions have been answered.

regards

Gayathri

0 Kudos
tdubb123
Expert
Expert

Screen Shot 2018-08-16 at 9.56.18 AM.png

0 Kudos
tdubb123
Expert
Expert

I am on windows vcenter

0 Kudos
tdubb123
Expert
Expert

any idea whats going on here?

0 Kudos
tdubb123
Expert
Expert

any idea?

0 Kudos
daphnissov
Immortal
Immortal

Ditch your Windows vCenter in favor of the appliance where this tends not to happen, or open a SR with VMware to keep troubleshooting.

0 Kudos
Vijay2027
Expert
Expert

  • Login to vCenter server using web-client interface.
  • Home --> Administration --> System Configuration --> Nodes
  • Under Services Health do you see any critical alerts? If yes please share screenshots.
0 Kudos
Mahee_rr
Contributor
Contributor

I am also facing the same issue , after restarting the service too

0 Kudos
Mahee_rr
Contributor
Contributor

pastedImage_0.png

0 Kudos
birend1988
Hot Shot
Hot Shot

Usually this alarm triggers when we have old endpoint entries in lokkup service. Please open case with VMware support to resolve the issue.

VCIX, NCAP
0 Kudos