mreed
Contributor
Contributor

Virtual Center Web Access Errror " Web Service Unavailable"

We have Virtula Center 2.5 running on a Windows 2003 server. We cannot login to thw Web Access it give me

a error "Web service Unavailable". I have IIS running on the same server using port 80, the tomcat is running

8086 so I dont beleive there is a port conflict. I have read all the tid here and they seem vague with no real

fixes. Is this suppose to work any help would be nice. I get the logon screen but my credential fail and I

do have a user account on the server...........

0 Kudos
6 Replies
RParker
Immortal
Immortal

Kill IIS temporarily, and verify Tomcat is running and is processing requests from the web.

did you change the default port for tomcat? If not, then your web should work. I wouldn't recommend that you run IIS and tomcat side by side.

0 Kudos
mreed
Contributor
Contributor

What is tomcat default port and yesy I did kill IIS and still receive the error.

0 Kudos
admin
Immortal
Immortal

This KB de VMware give a way to make this working when the default port is changer http://kb.vmware.com/kb/1003915

0 Kudos
azn2kew
Champion
Champion

By default you should have the following interfaces for accessing VMware Server

via VI Web Access for HTTPS on port 8333 and HTTP on port 8222.

Have restarted the VMware Web Access services yet? Make sure your IIS ports not conflict with it and you should double check since you still question about Tomcat port it uses 8009.

FYI: You can always change or use different point though.

If you found this information useful, please consider awarding points for "Correct" or "Helpful". Thanks!!!

Regards,

Stefan Nguyen

iGeek Systems Inc.

VMware, Citrix, Microsoft Consultant

If you found this information useful, please consider awarding points for "Correct" or "Helpful". Thanks!!! Regards, Stefan Nguyen VMware vExpert 2009 iGeek Systems Inc. VMware vExpert, VCP 3 & 4, VSP, VTSP, CCA, CCEA, CCNA, MCSA, EMCSE, EMCISA
0 Kudos
azn2kew
Champion
Champion

Here's the KB from VMware, the Web Access can be broken if you don't use the default port during installation.

so what version of of ESX and VC did you installed?

If you found this information useful, please consider awarding points for "Correct" or "Helpful". Thanks!!!

Regards,

Stefan Nguyen

iGeek Systems Inc.

VMware, Citrix, Microsoft Consultant

If you found this information useful, please consider awarding points for "Correct" or "Helpful". Thanks!!! Regards, Stefan Nguyen VMware vExpert 2009 iGeek Systems Inc. VMware vExpert, VCP 3 & 4, VSP, VTSP, CCA, CCEA, CCNA, MCSA, EMCSE, EMCISA
0 Kudos
harunsahiner
Contributor
Contributor

Thanks azn2kew,

, Unlike mentioned in this url,

in the proxy.xml ,

<e id="6">

<_type>vim.ProxyService.LocalServiceSpec</_type>

<accessMode>httpOnly</accessMode>

<port>90</port>

<serverNamespace>/vmc</serverNamespace>

</e>

http://harunsahiner.blogspot.com
0 Kudos