Contributor
Contributor

Vcenter installation Failure: "Failed to send http data"

Hello,

I am trying to install vcenter and keep getting this error. I have disabled my firewall and still get the error. Please help!

--

2018-07-03T14:37:44.444Z - info: output:PROGRESS

2018-07-03T14:37:50.279Z - info: output:

2018-07-03T14:37:50.279Z - info: output:

2018-07-03T14:37:50.279Z - info: output:ERROR

+ <Errors>

+ <Error>

+ <Type>ovftool.http.send</Type>

+ <LocalizedMsg>

+ Failed to send http data

+ </LocalizedMsg>

+ </Error>

+ </Errors>

2018-07-03T14:37:52.414Z - info: output:RESULT

+ ERROR

2018-07-03T14:37:52.415Z - info: Xml output from ovftool: <data><ManifestValidate valid="true"/><Errors><Error><Type>ovftool.http.send</Type><LocalizedMsg>Failed to send http data</LocalizedMsg></Error></Errors></data>

2018-07-03T14:37:52.415Z - error: Ovf Service:vmrefFlag: false

2018-07-03T14:37:52.416Z - info: Cancelling timeout due to error from progress callback

2018-07-03T14:37:52.416Z - error: Progress Controller: [VCSA ERROR] - Progress callback error

2018-07-03T14:37:52.416Z - error: Progress Controller: [VCSA ERROR] - Details Failed to send http data

2018-07-03T14:37:52.419Z - info: Cancelling the ping timer for session mgmt

2018-07-03T14:37:52.419Z - info: Cancelling the ping timer for session mgmt

2018-07-03T14:37:52.437Z - info: ovfProcess child process exited with code 1

2018-07-0

22 Replies
Immortal
Immortal

Please show screenshots of your installation process that contain the values you're using.

0 Kudos
Contributor
Contributor

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg

2018-07-03T21:59:21.796Z - info: installerLogFile: C:\Users\David\AppData\Local\Temp\vcsaUiInstaller\installer-20180703-145921793.log

2018-07-03T21:59:21.813Z - info: networkLogFile: C:\Users\David\AppData\Local\Temp\vcsaUiInstaller\network-20180703-145921793.log

2018-07-03T21:59:21.935Z - debug: wizardTitle:  - Stage 1: Deploy appliance

2018-07-03T21:59:23.595Z - debug: wizardTitle: Install - Stage 1: Deploy appliance

2018-07-03T21:59:28.569Z - debug: wizardTitle: Install - Stage 1: Deploy appliance

2018-07-03T21:59:29.541Z - debug: nodeType: embedded

2018-07-03T21:59:29.541Z - debug: wizardTitle: Install - Stage 1: Deploy vCenter Server with an Embedded Platform Services Controller

2018-07-03T21:59:37.538Z - info: THUMBPRINT(Target): C0:23:3A:EB:EB:8C:E5:2B:76:CF:BE:76:B8:07:9D:FA:43:65:86:07

2018-07-03T21:59:38.729Z - info: login() to server3.ftu.local

2018-07-03T21:59:38.729Z - info: initializing vsphere API connection to server3.ftu.local:443

2018-07-03T21:59:39.932Z - info: vimService apiType: HostAgent, version: 6.7.0

2018-07-03T21:59:39.950Z - debug: session does not exist: server3.ftu.local, root

2018-07-03T21:59:39.950Z - debug: Logging in to server3.ftu.local:443 as root

2018-07-03T21:59:39.986Z - info: Logged in to server3.ftu.local:443 as root, session: 527cb454-284e-93bc-d7ac-bf022fcd9abc

2018-07-03T21:59:39.987Z - debug: After successful login, initiate pingTimer with delay: 300000

2018-07-03T21:59:40.006Z - debug: admin roles:[ { entity: { value: 'ha-folder-root', type: 'Folder' },

    principal: 'vpxuser',

    group: false,

    roleId: -1,

    propagate: true },

  { entity: { value: 'ha-folder-root', type: 'Folder' },

    principal: 'dcui',

    group: false,

    roleId: -1,

    propagate: true },

  { entity: { value: 'ha-folder-root', type: 'Folder' },

    principal: 'root',

    group: false,

    roleId: -1,

    propagate: true } ]

2018-07-03T21:59:40.006Z - debug: user: root, userPrincipal: root

2018-07-03T21:59:40.006Z - debug: userHasAdminRole:root:root: has admin role

2018-07-03T21:59:40.006Z - debug: adminRole: true

2018-07-03T21:59:40.006Z - info: host target precheck

2018-07-03T21:59:40.326Z - info: hostPrecheck: server3.ftu.local, ha-host

2018-07-03T21:59:40.326Z - info: ESXi hostVersion=6.7, minVersion=5.5

2018-07-03T21:59:40.326Z - info: lockdownMode: 'lockdownDisabled'

2018-07-03T21:59:40.327Z - info: inMaintenanceMode: false

2018-07-03T21:59:40.327Z - info: hostPrecheck succeeded: server3.ftu.local

2018-07-03T21:59:40.327Z - info: ESXi hostCheck was successful

2018-07-03T21:59:40.356Z - debug: [object Object]

2018-07-03T21:59:58.253Z - info: vmName: vcenter

2018-07-03T21:59:58.291Z - debug: token:undefined, length:1, running total:1

2018-07-03T21:59:58.291Z - info: number of vms with name, vcenter: 0

2018-07-03T21:59:58.316Z - debug: Deployment size page description: Select the deployment size for this vCenter Server with an Embedded Platform Services Controller.

2018-07-03T21:59:58.317Z - info: ovftoolCmd: F:\vcsa\ovftool\win32\ovftool.exe

2018-07-03T21:59:58.317Z - debug: ovaFileNameRe: /.*_OVF10.ova$/

2018-07-03T21:59:58.318Z - debug: files in F:\vcsa: VMware-vCenter-Server-Appliance-6.7.0.12000-8832884_OVF10.ova,ovftool,version.txt

2018-07-03T21:59:58.318Z - info: ovaFile: F:\vcsa\VMware-vCenter-Server-Appliance-6.7.0.12000-8832884_OVF10.ova

2018-07-03T21:59:58.706Z - info: probeOvf exited with status 0

2018-07-03T21:59:58.708Z - info: probeOvf productName: VMware vCenter Server Appliance

2018-07-03T21:59:58.709Z - info: probeOvf fullVersion: 6.7.0.12000 build 8832884

2018-07-03T21:59:58.712Z - info: probeOvf result: + SUCCESS

2018-07-03T21:59:58.718Z - info: layout file: F:\vcsa-ui-installer\win32\resources\app\resources\layout.json

2018-07-03T21:59:58.718Z - info: nDeploymentOptions: 31

2018-07-03T21:59:58.722Z - warn: checkDiskspace:[tiny-xlstorage]: dfsys was not obtained

2018-07-03T21:59:58.722Z - debug: checkDiskspace:[tiny-xlstorage]: diskSpace, required: undefined, provided: 1700

2018-07-03T21:59:58.722Z - info: checkDiskspace:[tiny-xlstorage]: true

2018-07-03T21:59:58.722Z - warn: checkDiskspace:[tiny-lstorage]: dfsys was not obtained

2018-07-03T21:59:58.722Z - debug: checkDiskspace:[tiny-lstorage]: diskSpace, required: undefined, provided: 825

2018-07-03T21:59:58.722Z - info: checkDiskspace:[tiny-lstorage]: true

2018-07-03T21:59:58.722Z - warn: checkDiskspace:[tiny]: dfsys was not obtained

2018-07-03T21:59:58.722Z - debug: checkDiskspace:[tiny]: diskSpace, required: undefined, provided: 300

2018-07-03T21:59:58.722Z - info: checkDiskspace:[tiny]: true

2018-07-03T21:59:58.722Z - debug: default storage: tiny, 300

2018-07-03T21:59:58.722Z - debug: large storage: tiny-lstorage, 825

2018-07-03T21:59:58.722Z - debug: x-large storage: tiny-xlstorage, 1700

2018-07-03T21:59:58.723Z - debug: pre-defined defIdx found: 0

2018-07-03T21:59:58.723Z - info: defIdx: 0, id: tiny

2018-07-03T21:59:58.725Z - info: { id: 'tiny',

  isDefault: 'true',

  cpu: 2,

  memory: 10240,

  'host-count': 10,

  'vm-count': 100,

  label: 'Tiny',

  description: undefined,

  diskSpace: 300,

  'disk-swap': 25600,

  'disk-core': 25600,

  'disk-log': 10240,

  'disk-db': 10240,

  'disk-dblog': 15360,

  'disk-seat': 10240,

  'disk-netdump': 1024,

  'disk-autodeploy': 10240,

  'disk-imagebuilder': 10240,

  'disk-updatemgr': 102400,

  undefined: 0 }

2018-07-03T21:59:58.725Z - info: { id: 'default', label: 'Default' }

2018-07-03T22:00:00.089Z - info: selectedProfile: id=tiny

2018-07-03T22:00:00.090Z - debug: selectedProfile: { id: 'tiny',

  isDefault: 'true',

  cpu: 2,

  memory: 10240,

  'host-count': 10,

  'vm-count': 100,

  label: 'Tiny',

  description: undefined,

  diskSpace: 300,

  'disk-swap': 25600,

  'disk-core': 25600,

  'disk-log': 10240,

  'disk-db': 10240,

  'disk-dblog': 15360,

  'disk-seat': 10240,

  'disk-netdump': 1024,

  'disk-autodeploy': 10240,

  'disk-imagebuilder': 10240,

  'disk-updatemgr': 102400,

  undefined: 0 }

2018-07-03T22:00:00.090Z - info: tgtHostName: server3.ftu.local, hostName: server3.ftu.local

2018-07-03T22:00:00.091Z - debug: hardware: { vendor: 'Supermicro',

  model: 'SYS-6028R-WTRT',

  uuid: '00000000-0000-0000-0000-ac1f6b4146fa',

  otherIdentifyingInfo:

   [ { identifierValue: 'Default string', identifierType: [Object] },

     { identifierValue: 'C8250FH11NB0107', identifierType: [Object] },

     { identifierValue: 'Intel Haswell/Wellsburg/Grantley',

       identifierType: [Object] },

     { identifierValue: 'Supermicro motherboard-X10 Series',

       identifierType: [Object] } ],

  memorySize: 68600238080,

  cpuModel: 'Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2620 v3 @ 2.40GHz',

  cpuMhz: 2400,

  numCpuPkgs: 2,

  numCpuCores: 12,

  numCpuThreads: 24,

  numNics: 2,

  numHBAs: 3 }

2018-07-03T22:00:00.118Z - debug: Storage page description: Select the storage location for this vCenter Server with an Embedded Platform Services Controller.

2018-07-03T22:00:00.157Z - debug: Got 1 datastores

2018-07-03T22:00:00.183Z - debug: dsName: Primary, isWritable: true, dsType: VMFS

2018-07-03T22:00:00.183Z - info: datastore: total=1, display=1

2018-07-03T22:00:00.187Z - debug: selectedDatastoreIdx: 0,

2018-07-03T22:00:02.738Z - debug: Selected datastore: { diskMode: 'thin',

  moRef: '5b39efc6-ac7e3668-ff05-ac1f6b4146fa',

  name: 'Primary',

  type: 'VMFS-6',

  mode: 'existing',

  datastores:

   [ { moid: '5b39efc6-ac7e3668-ff05-ac1f6b4146fa',

       name: 'Primary',

       type: 'VMFS-6',

       versionNum: 6,

       capacity: '1.74 TB',

       freeSpace: '1.65 TB',

       provisioned: '91.14 GB',

       thinProvisioning: true,

       displayThinProvising: 'Supported',

       rawCapacity: 1911260446720,

       rawFreeSpace: 1813399994368,

       rawProvisioned: 97860452352 } ],

  diskModeName: 'thin' }

2018-07-03T22:00:02.739Z - debug: selectedItem: { moid: '5b39efc6-ac7e3668-ff05-ac1f6b4146fa',

  name: 'Primary',

  type: 'VMFS-6',

  versionNum: 6,

  capacity: '1.74 TB',

  freeSpace: '1.65 TB',

  provisioned: '91.14 GB',

  thinProvisioning: true,

  displayThinProvising: 'Supported',

  rawCapacity: 1911260446720,

  rawFreeSpace: 1813399994368,

  rawProvisioned: 97860452352 }

2018-07-03T22:00:02.739Z - debug: selectedDatastoreMoid: 5b39efc6-ac7e3668-ff05-ac1f6b4146fa

2018-07-03T22:00:02.740Z - debug: sizingData: { id: 'tiny',

  isDefault: 'true',

  cpu: 2,

  memory: 10240,

  'host-count': 10,

  'vm-count': 100,

  label: 'Tiny',

  description: undefined,

  diskSpace: 300,

  'disk-swap': 25600,

  'disk-core': 25600,

  'disk-log': 10240,

  'disk-db': 10240,

  'disk-dblog': 15360,

  'disk-seat': 10240,

  'disk-netdump': 1024,

  'disk-autodeploy': 10240,

  'disk-imagebuilder': 10240,

  'disk-updatemgr': 102400,

  undefined: 0 }

2018-07-03T22:00:02.740Z - debug: diskSpaceR: 26843545600

2018-07-03T22:00:02.740Z - debug: selected datastore: Primary, freeSpaceGb: 1688, diskSpaceR=26843545600, diskMode=thin

2018-07-03T22:00:02.740Z - debug: thin diskMode, freeSpace: 1813399994368, diskSpaceR: 26843545600

2018-07-03T22:00:02.740Z - debug: validateDiskspace was successful

2018-07-03T22:00:02.766Z - debug: Network setttings page description: Configure network settings for this vCenter Server with an Embedded Platform Services Controller.

2018-07-03T22:00:02.766Z - info: networkFamily options IPv4, IPv6

2018-07-03T22:00:02.836Z - debug: Got 1 networks

2018-07-03T22:00:02.858Z - debug: networks retrieved: [ { _type: 'Network',

    _moid: 'HaNetwork-VM Network',

    host: [ [Object] ],

    name: 'VM Network',

    summary:

     { network: [Object],

       name: 'VM Network',

       accessible: true,

       ipPoolName: '' },

    vm: [ [Object] ],

    vimType: 'vim.Network' } ]

2018-07-03T22:00:02.859Z - debug: networks filtered: [ { name: 'VM Network',

    moid: 'HaNetwork-VM Network',

    type: 'vim.Network' } ]

2018-07-03T22:00:02.859Z - info: default network was set to VM Network

2018-07-03T22:00:02.859Z - debug: nwSelected: { name: 'VM Network',

  moid: 'HaNetwork-VM Network',

  type: 'vim.Network' }

2018-07-03T22:00:18.326Z - debug: this.networkData: { moRef: 'vim.Network:HaNetwork-VM Network',

  name: 'VM Network',

  netAddrFamily: 'IPv4',

  netMode: 'static',

  netModeString: 'static',

  netAddr: '192.168.1.12',

  netPrefix: '',

  netGateway: '192.168.1.1',

  hostName: 'vcenter.ftu.local',

  netConvertedPrefix: '255.255.255.0',

  dnsServerNames: [ '192.168.1.3' ],

  dnsServerString: '192.168.1.3',

  httpPort: '80',

  httpsPort: '443',

  networks:

   [ { name: 'VM Network',

       moid: 'HaNetwork-VM Network',

       type: 'vim.Network' } ] }

2018-07-03T22:00:18.326Z - debug: targetServer: server3.ftu.local, sysName: vcenter.ftu.local, ipAddr: 192.168.1.12

2018-07-03T22:00:18.354Z - debug: server3.ftu.local: dnsResolve result for IPv4 : [ '192.168.1.12' ]

2018-07-03T22:00:18.354Z - error: FQDN->ip is the same as target host/server ip address

2018-07-03T22:00:18.355Z - warn: Network Prechecks failed because:false

2018-07-03T22:00:18.355Z - debug: checking if 192.168.1.12 exists in the network of vimConn: undefined

2018-07-03T22:00:18.356Z - debug: isIp: 192.168.1.12: true

2018-07-03T22:00:18.356Z - debug: getVmWithIPFQDN: hostName 192.168.1.12 is associated with [ '192.168.1.12' ]

2018-07-03T22:00:18.415Z - debug: token:undefined, length:1, running total:1

2018-07-03T22:00:18.416Z - debug: getVmWithIPFQDN numVms:1

2018-07-03T22:00:18.416Z - error: No VM found with hostname 192.168.1.12

2018-07-03T22:00:18.416Z - debug: Error in getVmWithIPFQDN: No VM found with hostname 192.168.1.12

2018-07-03T22:00:26.384Z - debug: this.networkData: { moRef: 'vim.Network:HaNetwork-VM Network',

  name: 'VM Network',

  netAddrFamily: 'IPv4',

  netMode: 'static',

  netModeString: 'static',

  netAddr: '192.168.1.11',

  netPrefix: '',

  netGateway: '192.168.1.1',

  hostName: 'vcenter.ftu.local',

  netConvertedPrefix: '255.255.255.0',

  dnsServerNames: [ '192.168.1.3' ],

  dnsServerString: '192.168.1.3',

  httpPort: '80',

  httpsPort: '443',

  networks:

   [ { name: 'VM Network',

       moid: 'HaNetwork-VM Network',

       type: 'vim.Network' } ] }

2018-07-03T22:00:26.385Z - debug: targetServer: server3.ftu.local, sysName: vcenter.ftu.local, ipAddr: 192.168.1.11

2018-07-03T22:00:26.405Z - debug: server3.ftu.local: dnsResolve result for IPv4 : [ '192.168.1.12' ]

2018-07-03T22:00:26.406Z - debug: checking if 192.168.1.11 exists in the network of vimConn: undefined

2018-07-03T22:00:26.406Z - debug: isIp: 192.168.1.11: true

2018-07-03T22:00:26.406Z - debug: getVmWithIPFQDN: hostName 192.168.1.11 is associated with [ '192.168.1.11' ]

2018-07-03T22:00:26.462Z - debug: token:undefined, length:1, running total:1

2018-07-03T22:00:26.463Z - debug: getVmWithIPFQDN numVms:1

2018-07-03T22:00:26.463Z - error: No VM found with hostname 192.168.1.11

2018-07-03T22:00:26.463Z - debug: Error in getVmWithIPFQDN: No VM found with hostname 192.168.1.11

2018-07-03T22:00:26.463Z - info: Network Prechecks Succeededundefined

2018-07-03T22:00:26.487Z - debug: scope.networkPrefixLabel: Subnet mask or prefix length

2018-07-03T22:00:26.488Z - debug: Summary page: summaryTargetLabel: Target ESXi host

2018-07-03T22:00:27.765Z - debug: sucMsg: You have successfully deployed the vCenter Server with an Embedded Platform Services Controller.

2018-07-03T22:00:27.766Z - info: vcsaFilePath: F:\vcsa

2018-07-03T22:00:27.767Z - debug: network prefix length: 24

2018-07-03T22:00:27.767Z - info: <PERFORMANCE>:DEPLOYMENT_SIZE:tiny

2018-07-03T22:00:27.767Z - debug: ovaFile retrieved: F:\vcsa\VMware-vCenter-Server-Appliance-6.7.0.12000-8832884_OVF10.ova

2018-07-03T22:00:27.767Z - info: OVF Tool Options: --X:logFile=C:\Users\David\AppData\Local\Temp\vcsaUiInstaller\ovftool-20180703-145921793-20180703-150027767.log --X:logLevel=trivia --machineOutput --I:morefArgs --targetSSLThumbprint=C0:23:3A:EB:EB:8C:E5:2B:76:CF:BE:76:B8:07:9D:FA:43:65:86:07 --acceptAllEulas --powerOn --X:enableHiddenProperties --allowExtraConfig --X:injectOvfEnv --sourceType=OVA --name=vcenter --deploymentOption=tiny --prop:guestinfo.cis.deployment.node.type=embedded --prop:guestinfo.cis.deployment.autoconfig=False --prop:guestinfo.cis.clientlocale=en --datastore=vim.Datastore:5b39efc6-ac7e3668-ff05-ac1f6b4146fa --net:Network 1=vim.Network:HaNetwork-VM Network --prop:guestinfo.cis.appliance.net.addr.family=ipv4 --prop:guestinfo.cis.appliance.net.mode=static --diskMode=thin --prop:guestinfo.cis.appliance.net.pnid=vcenter.ftu.local --prop:guestinfo.cis.appliance.net.addr=192.168.1.11 --prop:guestinfo.cis.appliance.net.prefix=24 --prop:guestinfo.cis.appliance.net.dns.servers=192.168.1.3 --prop:guestinfo.cis.appliance.net.gateway=192.168.1.1 --prop:guestinfo.cis.appliance.net.ports={"rhttpproxy.ext.port1":"80","rhttpproxy.ext.port2":"443"} --prop:guestinfo.cis.appliance.root.passwd=CENSORED F:\vcsa\VMware-vCenter-Server-Appliance-6.7.0.12000-8832884_OVF10.ova vi://root:CENSORED@server3.ftu.local:443

2018-07-03T22:00:27.767Z - debug: ovftoolCmd retrieved: F:\vcsa\ovftool\win32\ovftool.exe

2018-07-03T22:00:27.992Z - info: output:MANIFEST

+ <ManifestValidate valid="true"/>

2018-07-03T22:00:29.014Z - info: output:PROGRESS

2018-07-03T22:00:34.927Z - info: output:

2018-07-03T22:00:34.927Z - info: output:

2018-07-03T22:00:34.928Z - info: output:ERROR

+ <Errors>

+ <Error>

+ <Type>ovftool.http.send</Type>

+ <LocalizedMsg>

+ Failed to send http data

+ </LocalizedMsg>

+ </Error>

+ </Errors>

2018-07-03T22:00:37.040Z - info: output:RESULT

+ ERROR

2018-07-03T22:00:37.041Z - info: Xml output from ovftool: <data><ManifestValidate valid="true"/><Errors><Error><Type>ovftool.http.send</Type><LocalizedMsg>Failed to send http data</LocalizedMsg></Error></Errors></data>

2018-07-03T22:00:37.041Z - error: Ovf Service:vmrefFlag: false

2018-07-03T22:00:37.042Z - info: Cancelling timeout due to error from progress callback

2018-07-03T22:00:37.042Z - error: Progress Controller: [VCSA ERROR] - Progress callback error

2018-07-03T22:00:37.042Z - error: Progress Controller: [VCSA ERROR] - Details Failed to send http data

2018-07-03T22:00:37.046Z - info: Cancelling the ping timer for session mgmt

2018-07-03T22:00:37.046Z - info: Cancelling the ping timer for session mgmt

2018-07-03T22:00:37.060Z - info: ovfProcess child process exited with code 1

2018-07-03T22:00:46.304Z - info: Log file was saved at: C:\Users\David\Downloads\installer-20180703-145921793.log

0 Kudos
Immortal
Immortal

Check your DNS and ensure you have forward *and* reverse DNS lookup for both your ESXi host and "vcenter" or the name of this vCSA. You must have DNS correct before attempting to deploy.

0 Kudos
Contributor
Contributor

did you ever find a solution or the cause for this issue? I have been stuck on this for the past few days.

0 Kudos
Expert
Expert

I think there is something wrong with your network and/or dns settings.

Look at these log entries:

---

2018-07-03T22:00:26.385Z - debug: targetServer: server3.ftu.local, sysName: vcenter.ftu.local, ipAddr: 192.168.1.11

2018-07-03T22:00:26.405Z - debug: server3.ftu.local: dnsResolve result for IPv4 : [ '192.168.1.12' ]

2018-07-03T22:00:26.406Z - debug: checking if 192.168.1.11 exists in the network of vimConn: undefined

2018-07-03T22:00:26.406Z - debug: isIp: 192.168.1.11: true

2018-07-03T22:00:26.406Z - debug: getVmWithIPFQDN: hostName 192.168.1.11 is associated with [ '192.168.1.11' ]

2018-07-03T22:00:26.462Z - debug: token:undefined, length:1, running total:1

2018-07-03T22:00:26.463Z - debug: getVmWithIPFQDN numVms:1

2018-07-03T22:00:26.463Z - error: No VM found with hostname 192.168.1.11

2018-07-03T22:00:26.463Z - debug: Error in getVmWithIPFQDN: No VM found with hostname 192.168.1.11

---

And are you sure you want to deploy the target vCenter to the VM network? Shouldn't this be a vmkernel port with management option enabled?

--- Regards, Sebastian VCP6.5-DCV // VCP7-CMA // vSAN 2017 Specialist Please mark this answer as 'helpful' or 'correct' if you think your question has been answered correctly.
0 Kudos
Enthusiast
Enthusiast

I had the same problem, I tried again and again with the same result for a day, at the end of the afternoon it worked. My scenario.

1. A Windows_A Server with .iso for the deployment of VCSA, with IP 10.30.252.200.

2. Network = 10.30.252.0/24, DNS Server = 10.30.252.50. Domain FQND = delta.loc

3. The configuration of VCSA, IP=10.30.252.250, FQDN=vcsa01co.delta.loc

Create the DNS record manually and validate the name resolution and everything will be fine. By I had the same error, one, two... Etc...

pastedImage_3.png

How did it work?

1. Every time I did a ping to vcsa01co.delta.loc, It resolved the IP address 10.30.252.250, but if I did ping vcsa01co it did not resolve the IP address.

2. Clean the cache of my DNS server.

3. I Waited 15 minutes.

4. Mount the VCSA .iso on a Windows_B Server with IP 10.30.252.201

5. Start the VCSA implementation and finished OK. Smiley Happy

I can not conclude if it was a problem with the DNS server, because I created different records for VCSA several times without results and if it was the computer from which I made the installation.

pastedImage_13.png

I hope will be helpful.

Regards, RA.

Contributor
Contributor

This issue has nothing to do with the DNS. I have tried to deploy 6.7U1 from different hosts on different hosts. It is not working at all. There is no difference using the IP or the FQDN, no difference. You can enter the data, it fails. Try again - it goes to 20% and fails. Try again with the same data, fails again. It is totally random. I did try this on fresh installed hosts, fresh laptop, VM to perform the installation on. Nothing to do with any firewall either. DNS is fine. All entries are properly set and resolve fine.

Regards,

Robert

0 Kudos
Contributor
Contributor

That's how the logs look for me. The issue is with the ovftool:

-->

2018-12-12T08:00:32.966+01:00 trivia OVFTool[01168] [Originator@6876 sub=Default] CURL: => Sending SSL data of size 5

2018-12-12T08:00:32.966+01:00 trivia OVFTool[01168] [Originator@6876 sub=Default] CURL: TLSv1.2 (OUT), TLS alert, Client hello (1):

-->

2018-12-12T08:00:32.966+01:00 trivia OVFTool[01168] [Originator@6876 sub=Default] CURL: => Sending SSL data of size 2

2018-12-12T08:00:32.966+01:00 verbose OVFTool[03932] [Originator@6876 sub=Default] Closing image source and targets

2018-12-12T08:00:32.966+01:00 verbose OVFTool[03932] [Originator@6876 sub=Default] Bad return code from POST request: 404

2018-12-12T08:00:32.966+01:00 error OVFTool[03932] [Originator@6876 sub=Default] Error closing image-target

2018-12-12T08:00:32.966+01:00 error OVFTool[03932] [Originator@6876 sub=Default] Error: class boost::exception_detail::clone_impl<struct boost::exception_detail::error_info_injector<class OvfToolException> >(Bad response code (404) from POST request)

--> [context]zKq7AUsEAQAAAH9cjQAUT1ZGVG9vbAAAA5Yadm1hY29yZS5kbGwAAOlyBQALlQUAzRYCAUOiAW92ZnRvb2wuZXhlAAHI7gsBsIgKAYhUBQEPkwUBC4gFAch5BQH6lwUBZJsFAJakFwAnmRgAu4gbAl2qA3VjcnRiYXNlLkRMTAADyjMBa2VybmVsMzIuZGxsAATSngNudGRsbC5kbGwABKWeAw==[/context]

2018-12-12T08:00:32.966+01:00 verbose OVFTool[03932] [Originator@6876 sub=Default] Connection error during upload

2018-12-12T08:00:32.966+01:00 verbose OVFTool[04156] [Originator@6876 sub=Default] Connection error, sleep then retry (10 remaining)

2018-12-12T08:00:37.978+01:00 verbose OVFTool[04156] [Originator@6876 sub=Default] Exception thrown: class boost::exception_detail::clone_impl<struct boost::exception_detail::error_info_injector<class OvfToolConnectionException> >(Failed to send http data)

--> [context]zKq7AUsEAQAAAH9cjQATT1ZGVG9vbAAAA5Yadm1hY29yZS5kbGwAAOlyBQALlQUAzRYCAeOeCW92ZnRvb2wuZXhlAAFTngkBqLsKAaiRBQELiAUByHkFAfqXBQFkmwUAlqQXACeZGAC7iBsCXaoDdWNydGJhc2UuRExMAAPKMwFrZXJuZWwzMi5kbGwABNKeA250ZGxsLmRsbAAEpZ4D[/context]

2018-12-12T08:00:37.978+01:00 verbose OVFTool[04156] [Originator@6876 sub=Default] Backtrace:

--> [backtrace begin] product: VMware Workstation, version: e.x.p, build: build-9264255, tag: OVFTool, cpu: x86, os: windows, buildType: release

--> backtrace[00] vmacore.dll[0x001A9603]

--> backtrace[01] vmacore.dll[0x000572E9]

--> backtrace[02] vmacore.dll[0x0005950B]

--> backtrace[03] vmacore.dll[0x000216CD]

--> backtrace[04] ovftool.exe[0x00099EE3]

--> backtrace[05] ovftool.exe[0x00099E53]

--> backtrace[06] ovftool.exe[0x000ABBA8]

--> backtrace[07] ovftool.exe[0x000591A8]

--> backtrace[08] ovftool.exe[0x0005880B]

--> backtrace[09] ovftool.exe[0x000579C8]

--> backtrace[10] ovftool.exe[0x000597FA]

--> backtrace[11] ovftool.exe[0x00059B64]

--> backtrace[12] vmacore.dll[0x0017A496]

--> backtrace[13] vmacore.dll[0x00189927]

--> backtrace[14] vmacore.dll[0x001B88BB]

--> backtrace[15] ucrtbase.DLL[0x0003AA5D]

--> backtrace[16] kernel32.dll[0x000133CA]

--> backtrace[17] ntdll.dll[0x00039ED2]

--> backtrace[18] ntdll.dll[0x00039EA5]

--> [backtrace end]

2018-12-12T08:00:37.978+01:00 verbose OVFTool[04156] [Originator@6876 sub=Default] [Vi4Target::Abort] started.

Anybody seen the same problem?

Thanks,

Robert

0 Kudos
Immortal
Immortal

If you're having these failures, please provide some more information. For example, screenshots showing each installation step greatly help to determine what you have and are trying to do.

0 Kudos
Contributor
Contributor

Thanks for your reply. I was deploying the vCSA on a NFS datastore mounted with NFS 4.1. The NFS share was provided by an Ubuntu server (nfs-kernel-server). There were problems creating the files on the NFS DS.

2018-12-13T10:55:18.226Z info hostd[2100244] [Originator@6876 sub=DiskLib] DISKLIB-VMFS  : "/vmfs/volumes/1f1d7a8f-5ef53b0c-0000-000000000000/VMware vCenter Server Appliance (P)/VMware vCenter Server Appliance (P)-flat.vmdk" : failed to open (The file specified is not a virtual disk): Size of extent in descriptor file larger than real size. Type 3

2018-12-13T10:55:18.226Z info hostd[2100244] [Originator@6876 sub=DiskLib] DISKLIB-LINK  : "/vmfs/volumes/1f1d7a8f-5ef53b0c-0000-000000000000/VMware vCenter Server Appliance (P)/VMware vCenter Server Appliance (P).vmdk" : failed to open (The file specified is not a virtual disk).

2018-12-13T10:55:18.227Z info hostd[2100244] [Originator@6876 sub=DiskLib] DISKLIB-CHAIN : "/vmfs/volumes/1f1d7a8f-5ef53b0c-0000-000000000000/VMware vCenter Server Appliance (P)/VMware vCenter Server Appliance (P).vmdk" : failed to open (The file specified is not a virtual disk).

2018-12-13T10:55:18.227Z info hostd[2100244] [Originator@6876 sub=DiskLib] DISKLIB-LIB   : Failed to open '/vmfs/volumes/1f1d7a8f-5ef53b0c-0000-000000000000/VMware vCenter Server Appliance (P)/VMware vCenter Server Appliance (P).vmdk' with flags 0x8 The file specified is not a virtual disk (15).

Deployment on another datastore was fine. I found that people have some problems with NFS 4.1, reporting similar issues when booting VMs etc. Deployment on iSCSI or NFS 3 mounted datastore is fine.

Anybody managed to run NFS 4.1 with an Ubuntu (or other Linux) provided NFS share? Same issues I have when mounting NFS 4.1 from Debian. Share configuration is quite simple:

/nfs *(rw,no_root_squash,async,no_subtree_check)

Thanks,

Robert

0 Kudos
Contributor
Contributor

I had exactly the same error with exactly the same configurations as I can see in your screenshots.

DNS is fine, everything resolves correctly, etc.

The solution for me was to specify the target host using its IP address instead of the FQDN.

The rest is identical to your example.

Just my .02$ in case anyone else stops by

0 Kudos
Enthusiast
Enthusiast

As I mentioned before: I can not conclude nor was it a problem with the DNS server, because there are several times for VCSA several times without results and if it was the computer since the installation. However, the recommendation is to always use the installation under properly configured DNS. If you do not need it now in the future if you will need it in a larger environment.

Regards, RA.

0 Kudos
Contributor
Contributor

Check if Port 443 is open from source to target machine

I mean .. windows machine from where u r initiating deployment to ESXi host where VCSA will be deployed

0 Kudos
Contributor
Contributor

I have same settings I could not install vcenter appliance and it worked out in another datastore.

NFS 4.1 Debian Strecth

0 Kudos
Enthusiast
Enthusiast

I have solved this problem

instead of, ESXI host or vCENTER server name, I have the IP address of Esxi host, so 10.10.10.10 as an example and not server3.ftu.local that is wrong

Contributor
Contributor

that solved my prob. too! thanks

installation might have some problem with dns resolution, cannot use host name, log file not help!

T

0 Kudos
Expert
Expert

I have same issue, I added IP and host name of target vcenter server and esxi host, in hosts file on windows machine

Issue resolved

Rajeev Chauhan
VCIX-DCV6.5/VSAN/VXRAIL
Please mark help full or correct if my answer is use full for you
0 Kudos
Contributor
Contributor

It is a DNS problem with your own local system from you are trying to install.

I had similar issue, I did a manual hosts file entry in c:\windows\system32\drivers\hosts file and voila!

It is installed.

0 Kudos
Contributor
Contributor

I had this exact same issue. I used the ip address of the target host during setup instead of the DNS name is it worked. Don't know why.

0 Kudos