SandyB
Enthusiast
Enthusiast

After installing update 1 vCenter 4.1 WebServices wont start

At the weekend i installed update 1 on vCenter 4.1 (W2K8 R2, SQL 2008 x64) on reboot i noticed the plugins show as errored

vCenter Service Status
VMware, Inc.
4.1
Disabled
Displays the health status of
vCenter services
The following error
occured while
downloading the
script plugin from
https://vcenter:8443/health-ui/-scriptConfig.xml:
Unable to connect to
the remote server

the WebServices wont start, i get the following error - "Windows could not start the VMware VirtualCenter Management Webservices on SERVER, For more information review the system event log. if this is a non-microsoft service, contact the service vendor, and refer to service-specific error code 0"

i have found 2 KB articles ( 1016116 & 1003915 ) but still no joy getting the service to start.

any ideas

Tags (2)
0 Kudos
4 Replies
MauroBonder
Leadership
Leadership

try configure in services.msc vcenter service with automatic (Delayed).

*Please, don't forget the awarding points for "helpful" and/or "correct" answers. *Por favor, não esqueça de atribuir os pontos se a resposta foi útil ou resolveu o problema.* Thank you/Obrigado
0 Kudos
rmcinern
Contributor
Contributor

What does your webservices log say when you try to restart the service?

You can check the vws.log in %ALLUSERSPROFILE%\Application Data\VMware\VMware VirtualCenter\Logs

0 Kudos
SandyB
Enthusiast
Enthusiast

Logged call with VMware support, Tomcat was corrupted by the update, uninstall/reinstall vCenter was the answer.

0 Kudos
MauroBonder
Leadership
Leadership

ok

no problems!
Smiley Wink

*Please, don't forget the awarding points for "helpful" and/or "correct" answers. *Por favor, não esqueça de atribuir os pontos se a resposta foi útil ou resolveu o problema.* Thank you/Obrigado
0 Kudos