softwarek_hyper
Contributor
Contributor

Newbie

Hi,

I installed Hyperic (open source) server and agent on Windows XP (same machine) and started both successfully.

Gave the following configuration in agent.properties:
agent.setup.camIP=127.0.0.1
agent.setup.camPort=7080
agent.setup.camSSLPort=7443
agent.setup.camSecure=yes
agent.setup.camLogin=hqadmin
agent.setup.camPword=hqadmin
agent.setup.agentIP=*default*
agent.setup.agentPort=*default*
agent.setup.resetupTokens=no

Able to view the server web portal too.


Now how will I get to see the agent in the portal?

In the portal, I'm just getting the message: "There are no auto-discovered resources and HQ inventory is empty. Please install and startup some HQ agents to get started with HQ.".

What's wrong with this setup? What should be done in the server to auto-discover the agent which runs in the same machine?

Kindly help.

Karthik

Or I can put my need in this way.

I want to install both server and agent in the same system to get details about hardware, os, cpu n memory usage, and also to monitor tomcat server and collect its data.

What should I do to achieve this?

Thanks
Karthik


Message was edited by: softwarek
0 Kudos
3 Replies
excowboy
Virtuoso
Virtuoso

Hi,

check your agent.log file for errors.
You might run hq-agent.exe or hq-agent.bat setup to invoke the interactive setup again, instead of using the parameters in your agent.properties.

Cheers,
Mirko
yoyoyoyoawef
Contributor
Contributor

Start agent in command line and you will see what happend
softwarek_hyper
Contributor
Contributor

This is error message getting printed in agent.log.

2009-07-30 11:03:18,140 ERROR [Thread-1] [AutoinventoryCommandsServer] Unable to send autoinventory platform data to server, sleeping for 576 secs before retrying. Error: Unable to communicate with server -- provider not yet setup

What's this "provider not yet setup" means?
0 Kudos