bulabog
Enthusiast
Enthusiast

Vmware shows Enclosure Serial number instead of the Blade Serial number

Jump to solution

Hi All,

We use HP BL460 blades running ESXi 6.5 using the HP Image. We noticed that from vcenter, all the serial numbers displayed under the Monitor > Hardware Status tab is that of the Enclosure rather than that of the Blade. Connecting directly to the  Web interface of ESXi host and shows the same result. Even RVTools shows the Serial number of the Enclosure and not the Blade.

Using powerCLI and running $esxcli.hardware.platform.get.Invoke()  on the ESXi host will show the correct Serial Number of the blade....

Is this a bug?

Thanks.

1 Solution

Accepted Solutions
Vijay2027
Expert
Expert

I've got the exact same issue and VMware Support informed that this is a known issue and the fix will be included in next release of 6.5.

View solution in original post

0 Kudos
15 Replies
Vijay2027
Expert
Expert

I've got the exact same issue and VMware Support informed that this is a known issue and the fix will be included in next release of 6.5.

View solution in original post

0 Kudos
diegodco31
Leadership
Leadership

Are you using the client html5 or flash?

Diego Oliveira LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/dcodiego
0 Kudos
GayathriS
Expert
Expert

Hi

This is been reported as a known issue with 6.5 and and fix is in 6.5 Patch 03, which is yet to release.

Please mark this as correct answer and helpful.

GayathriS
Expert
Expert

This is a bug and fix is in 6,5 patch 03 which is yet to release.

0 Kudos
Vijay2027
Expert
Expert

I was told that the fix will be available mid November.

0 Kudos
GayathriS
Expert
Expert

There is no exact ETA but it is yet to release very soon, it could be in November.

Mark the post as correct if it is helpfull.

0 Kudos
nicolask1
Contributor
Contributor

Hello

Same here on VMware ESXi 6.7 latest version (VMware ESXi 6.7.0 build-9214924).

I've also opened a Service Request, waiting for their feedback and solution.

I've also noticed that if you type this command

esxcfg-info | grep "Serial N"

You'll see both serial numbers (blade & blade enclosure serial) (in previous ESXi versions (5.5), we would only get the blade serial number , not the blade enclosure))

Unfortunately, the wrong one is retrieved in the GUI .. (Blade Enclosure Serial Number instead of Blade Serial Number)

0 Kudos
lkeeler
Contributor
Contributor

Does anyone have a defect number for this problem?

0 Kudos
GayathriS
Expert
Expert

What defect number are you looking for ?

regards

Gayathri

0 Kudos
lkeeler
Contributor
Contributor

This problem:  Vmware shows Enclosure Serial number instead of the Blade Serial number

I am looking for a defect number for this problem.

Thanks,

Lisa

bdub_18
Contributor
Contributor

Hello,

I'd like to know if the patch has been made available for resolving this defect.  Are there any updates to share?  Thank you.

0 Kudos
bulabog
Enthusiast
Enthusiast

I just applied the latest VCSA patch and ESXi patches and seems to be resolved now.

0 Kudos
gsudha
Contributor
Contributor

Dear Gents,

I am also facing the same issues. please let me know any KBs available for the same.

0 Kudos
DZillner
Contributor
Contributor

I'm in the same boat as a few others in this thread. Is there a defect number for this issue, so I can track the resolution?

0 Kudos
lkeeler
Contributor
Contributor

Is this bug fixed yet?  Does anyone know?

0 Kudos