mhzmhz
Contributor
Contributor

VCSA not powering on on Nested ESXi

I am setting up a home lab with VMware workstation 12.0 with ESXi 6.7 installed with Hardware compatibility ( 6.0 and  mode 5.5 and above ) . ESXi starting OK , with its 16 GB of RAM. VCSA deployed successfully. It stuck at powering on at 57% . Not any good log explaining why. I tried deploying a windows VM , same behaviour. So , I know it is related to my CPU virtualizaion related. Even though I have checked vhv.enable = "TRUE" is there in vmx file. Virtualize Intel VT-x or AMD is selected on CPU virtualization engine box. Selected the VM ( VCSA ) property to "Expose hardware assisted virtualization to the guest OS" checked.

VCSA not powering on on Nested ESXi;

Fully dried out! Need help

0 Kudos
5 Replies
sjesse
Leadership
Leadership

what cpu and host os do you have in your desktop, is it Ryzen? If so

Nested virtualization on Workstation 14 PRO on AMD Ryzen

I think is the same thing, nested virtualization with amd ryzen cpus in windows 10 wasn't working. Its not a vmware issue but an actual windows issue.

0 Kudos
mhzmhz
Contributor
Contributor

Thanks , it is not AMD . Intel i7

0 Kudos
sjesse
Leadership
Leadership

There is a vmware.log in both workstation where you are storing the virtual esx host, and then in the virtual esx host where the failed  vcsa is there should also be vmware log. Can you attach both of those and we can take a look and see if we can find the problem

0 Kudos
mhzmhz
Contributor
Contributor

Almost midnight ; tiring day ; will attach tomorrow first thing .

0 Kudos
mhzmhz
Contributor
Contributor

Hi , Attaching the Log from nested esxi host esx5 and the VCSA PSC1 . Please review and help

0 Kudos