nibose
Contributor
Contributor

Failed to deploy VM: vim.fault.InvalidState

Hi,

I've recently installed VMWare ESxi 6.7 and am trying to import an OVA file.

However, I keep getting the error, "Failed to deploy VM: vim.fault.InvalidState"

The invalid state error appears even when I try to create a VM using an ISO image, where I provision the resource myself.

Please suggest.

I am accessing the ESxi via browser since am using a MAC and it doest have the vSphere client.

Thanks and regards,

Nitin Bose

8 Replies
daphnissov
Immortal
Immortal

Is this ESXi free?

0 Kudos
nibose
Contributor
Contributor

Hi,

Yes, its the free version.

0 Kudos
nibose
Contributor
Contributor

Please find the screenshot of the error message:

Screen Shot 2018-09-20 at 19.42.55.png

0 Kudos
SureshKumarMuth
Commander
Commander

I think host is in maintenance mode, please take it out of maintenance mode and try again.

Regards, Suresh https://vconnectit.wordpress.com/
nibose
Contributor
Contributor

How can I take it out of maintenance mode?

0 Kudos
nibose
Contributor
Contributor

Hi Sureshkumar,

You were right, it was in maintenance mode.  I took it out of maintenance mode and managed to import the VM, however, still getting the error.Screen Shot 2018-09-20 at 22.01.24.png

0 Kudos
SureshKumarMuth
Commander
Commander

Is the host evaluation license expired ?

Regards, Suresh https://vconnectit.wordpress.com/
0 Kudos
nibose
Contributor
Contributor

I was pretty impatient not to notice the ESXi taking some time to import the OVA from my laptop over WiFi!

Anyway, its now working fine!

0 Kudos