Asmr_Mohd
Contributor
Contributor

[500] SSO error: com.vmware.vim.vmomi.core.exception.CertificateValidationException:

I am using Vsphere 6.5 and unable to login to the webclient from any of the browsers and following error message only appearing. Kindly assist on this.

A server error occurred.

[500] SSO error: com.vmware.vim.vmomi.core.exception.CertificateValidationException: Server certificate chain is not trusted and thumbprint doesn't match

Check the vSphere Web Client server logs for details.

7 Replies
scott28tt
VMware Employee
VMware Employee

Moderator: Tagging a large bunch of forum users and pleading for help isn’t necessary or desirable here, please wait for help from the forum community.

Your comment with the tags has been removed.

0 Kudos
peetz
Leadership
Leadership

Hi Mohamed,

please provide more details about your environment. Which version of vSphere/vCenter are you using? Are you using vCenter for Windows or the vCenter appliance? Do you use an external PSC or an embedded one?

As a starting point you can also try to search for your specific error code (com.vmware.vim.vmomi.core.exception.CertificateValidationException) in the VMware Knowledgebase.

- Andreas

Twitter: @VFrontDe, @ESXiPatches | https://esxi-patches.v-front.de | https://vibsdepot.v-front.de
0 Kudos
NathanosBlightc
Commander
Commander

What is your vCenter server exact build number? If you are in an earlier version than 6.5b please check this: https://kb.vmware.com/s/article/2148196

Next, check the status of all vCenter's services via the VAMI interface (http://vcsa_IP:5480) and make sure everything is working fine.

Then please tell me did you ever change the default certification of the vCenter server or .... register a new product to the vSphere environment like the NSX? So check the following link about your problem: https://kb.vmware.com/s/article/2109074

Please mark my comment as the Correct Answer if this solution resolved your problem
0 Kudos
Asmr_Mohd
Contributor
Contributor

Thank you for the steps to resolve my issues.

- Which version of vSphere/vCenter are you using? vSphere 6.5

- Are you using vCenter for Windows or the vCenter appliance?  Yes for windows Server 2016 Data center

- Do you use an external PSC or an embedded one? Embedded with DELL blade server PowerEdge M630 with Vcenter

I am keep on searching.

0 Kudos
Asmr_Mohd
Contributor
Contributor

Thank you so much for your reply and support.

- What is your vCenter server exact build number?    -  I am using Version 6.5.0 , Build number - 4602587

I have gone through the details of articles and finally with an recomendation, I have updated the Vcenter server and restarted the Server.

Now, Alhamdulillah ..:)

Working fine and able to access the vSphere Web Client.

Thank you so much for all of you comments.

scott28tt​ Thank you for your advice and i wont tag any one here after, but I needed to figure it out and it was bit urgent, So  i tagged some experts like you bro.

0 Kudos
scott28tt
VMware Employee
VMware Employee

Moderator:

Tagging can be entirely appropriate when done for the right reasons - such as if you are already in conversation with someone within a thread, or there is a specific person you KNOW is an expert with a particular problem (eg. LucD in the PowerCLI area, continuum with corruption/recovery issues)

But tagging a large set of people simply to generate a notification to them is not necessary or desirable - the vast majority of us are here voluntarily, no matter how urgent your issue.

Asmr_Mohd
Contributor
Contributor

Anyways... Thanks for your support Heart

0 Kudos