Danco74
Enthusiast
Enthusiast

HP DL380 Gen9(p840ar) disks are not visible - ESXi 6.0 U2

Hey guys,

We have 6*HP DEL380 Gen9 hosts with p840ar smart array controller.

- On each host with have 3 SSD drivers and additional 9 SAS magnetic disks of 6TB.

- The host operating system is ESXi 6.0 U2, and was installed from a customized HP iso

- Driver and firmware version installed according to VMware Compatibility guide

- Smart array ports are set to HBA mode

Currently only SSD drives are visible on the host, none of the SAS devices are visible.

What am I doing wrong?

Additional info:

Driver version: 6.0.0.124-1OEM.600.0.0.2494585

Firmware version: 5.04

The command: esxcli storage core devices list - is showing only the SSD drives

The command: esxcli storage core path list  - is showing all the devices

0 Kudos
5 Replies
TheBobkin
VMware Employee
VMware Employee

Hello Danco,

Are you positive there are no partitions on these disks?

Can you share the output of this run on one of the hosts?:

# vdq -q

And also the ls -lah output from /dev/disks

Bob

-o- If you found this comment useful please click the 'Helpful' button and/or select as 'Answer' if you consider it so, please ask follow-up questions if you have any -o-

0 Kudos
a_p_
Leadership
Leadership

0 Kudos
Adiel_Gilboa
Contributor
Contributor

Hi Bob,

The output of both commands show only 3 SSD devices and one SD card the ESX is installed on,

I dont see my SAS drives here..

Thanks,

Adiel.

0 Kudos
Adiel_Gilboa
Contributor
Contributor

Hello André,

the SAS drives are using 512/512 logical and physical block size and according to the compatibility matrices they are fully compatible with the current firmware version.

Hard drive model : HP MB6000JVYYV

Firmware HPD1

Thanks,

Adiel.

0 Kudos
TheBobkin
VMware Employee
VMware Employee

Hello Adiel/Danko,

Quite puzzling that 'esxcli storage core path list' lists the devices, possibly the devices are disconnecting/detaching during boot?

Can you attach the boot log located here /var/log/boot.gz ?

Please check if these paths are active via the Web Client:

Host > Configure > Storage Adapters > Select the vSAN controller > Paths

Bob

-o- If you found this comment useful please click the 'Helpful' button and/or select as 'Answer' if you consider it so, please ask follow-up questions if you have any -o-

0 Kudos