VMware Cloud Community
zdickinson
Expert
Expert

Configuration of ESX VSAN Health Extension: not installed (unknown)

/localhost/GV/computers> vsan.health.cluster_status 0

Configuration of ESX VSAN Health Extension: not installed (unknown)

Per-Host details:

Host 'gvvsan2.rpionline.com' has health system version '6.0.0' installed

Host 'gvvsan3.rpionline.com' has health system version '6.0.0' installed

Host 'gvvsan1.rpionline.com' has health system version '6.0.0' installed

vCenter Server has health system version '6.0.0' installed

I installed the plugin into vCenter and then used Update Manager to install the VIBs to the hosts.  All seemed to go well, but the UI says status is Unknown (at least one host is not connected.) and I get the above from RVC.

Is there another step?  Is it as simple as clicking enable in the UI now that the VIBs have been installed?  Thank you, Zach.

Reply
0 Kudos
8 Replies
CHogan
VMware Employee
VMware Employee

Zach,

What should happen is the following:

1. Use VUM to install the health VIB again.

2. After the cluster is remediated successfully, a "retry" button should be visible on the health page.

3. Click retry button on the health page.

4. The install task will sync the VIB status (should finish in just a few minutes)

5. The status of health service turns into ‘Enabled’.

Let me know if this is what happens.

Cormac

http://cormachogan.com
zdickinson
Expert
Expert

Cormac, thank you for the reply.  Am I in the right spot?  I do not see a Retry button.  Thank you, Zach.

pastedImage_0.png

Reply
0 Kudos
zdickinson
Expert
Expert

My apologies, I just noticed you had said to use VUM to install the VIBs again.  VUM does show all host as compliant on that baseline.  Should I still try the re-install?  Thank you, Zach.

Reply
0 Kudos
CHogan
VMware Employee
VMware Employee

Yeah - it should be there. Maybe its just not refreshed.

What if you look at the Monitor > Health view? Does that show anything?

If not, maybe log out and back in.

http://cormachogan.com
Reply
0 Kudos
zdickinson
Expert
Expert

There is a Retest button, but it does not appear to do anything on press.  Open an SR?  Thank you, Zach.

Reply
0 Kudos
CHogan
VMware Employee
VMware Employee

Well, if you see the "Retest" button (which just reruns all the checks), it sounds like it is installed.

Yes - speak to a GSS guy. You just need to get the status updated. Not sure why you don't see a "Retry" button on the management page though.

http://cormachogan.com
Reply
0 Kudos
zdickinson
Expert
Expert

I just went for it and clicked Enable.  It did what I hoped it would do and just connected the hosts.  All is good.  Thank you, Zach.

Reply
0 Kudos
CHogan
VMware Employee
VMware Employee

OK - I thought it would change from "enable" to "retry".

Maybe it was because it was being installed and uninstalled multiple times in the case that I am familiar with.

Good to hear that you are sorted anyway.

http://cormachogan.com
Reply
0 Kudos