myoth
Contributor
Contributor

vcenter appliance 6.0 "YAST2" command not found

Hi All,

My goal is to add additional network to vcenter appliance 6.0 and i am used to using yast2.

it works in 5.5 but I am unable to run that command in V6.0.

in V5.5

1.JPG

in V6.0

2.JPG

6 Replies
myoth
Contributor
Contributor

Does anyone know this?

0 Kudos
schepp
Leadership
Leadership

Hi,

I'd say the command was removed, as VMware sees their appliances as black boxes, that shoudln't be modified by the user.

So if this is your production vCenter, I woudln't add another network, as you might get trouble in your next support call with VMware.

Tim

try to run it as root:

sudo su -

and then yast

------------------------------------------------------------------------------- If you found this or any other answer helpful, please consider to award points. (use Correct or Helpful buttons) Regards from Switzerland, B. Fernandez http://vpxa.info/
0 Kudos
malleswar77
Enthusiast
Enthusiast

Hi,

Just see this below works...

# YaST

0 Kudos
myoth
Contributor
Contributor

@Tim: the reason is we need to add backup network.

Tried YasT with sudo su - , it wont work. Maybe vmware removed.

0 Kudos

what about if you try first to enable the shell?

VMware Front Experience: vCSA 6.0 tricks: shell access, password expiration and certificate warnings

------------------------------------------------------------------------------- If you found this or any other answer helpful, please consider to award points. (use Correct or Helpful buttons) Regards from Switzerland, B. Fernandez http://vpxa.info/
0 Kudos