Kio199
Contributor
Contributor

VSphere client "internal error" when connecting to Vcenter 6.5

Jump to solution

Hi all,

I'm really stumped by this error. I have a new install of VCenter 6.5 running on a Windows Server 2008 R2 VM. When trying to connect using local or AD authentication we get following error:

"Object reference not set to an instance of an object"

See screenshot: http://imgur.com/a/UUrYD

Things I have tested:

Connecting to the Vcenter web interface works fine.

Connecting to the individual ESXi hosts with the Vsphere client client works fine.

Connecting to our other Vcenter servers works fine.

Connecting to the problematic Vcenter from different machines gives the same error. I tried using fresh Vsphere client installs on a Win 10 x64, Win 7 x64 and the localhost itself.

I tried reinstalling the Vcenter server.

I did a fresh install of the VM. It used to be a Windows Server 2012, I downgraded to 2008 for troubleshooting purposes.

I made sure .net 3.5.1 is installed.

I disabled the VM's firewall.

I checked if all the Vmware services were up and running.

None of these steps made any difference. We are still getting the same error.

In the logfile I can see failed connection attempts on ports 6502 (Auto Deploy Management) and 7475 (Can't find this port in the VMware documentation). I checked the server's netstat output and do not see these two ports up.

I'm not sure this connection failure is causing the issue but I'm ready to try anything.

I've put my logfiles up on pastebin in case anyone feels like taking a look;

summary log with the error: http://pastebin.com/sjhrCcHf

vcclient log: http://pastebin.com/5MhiEteq

Thanks in advance for any suggestions! I really wanna get this fixed so I can continue with the good stuff!

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
vThinkBeyondVM
VMware Employee
VMware Employee

are you getting this error while connecting to web client or vSphere Think client (C#client)?

I am not sure you have read this blog post: Goodbye vSphere Client for Windows (C#) – Hello HTML5 - VMware vSphere Blog

What's New in vSphere 6.5: vCenter Server - VMware vSphere Blog

If it is useful, plz mark answer as correct or helpful.
----------------------------------------------------------------
Thanks & Regards
Vikas, VCP50, MCTS on AD, SCJP6.0.
http://vThinkBeyondVM.com
-----------------------------------------------------------------
Disclaimer: Any views or opinions expressed here are strictly my own. I am solely responsible for all content published here. Content published here is not read, reviewed or approved in advance by VMware and does not necessarily represent or reflect the views or opinions of VMware.

View solution in original post

0 Kudos
2 Replies
vThinkBeyondVM
VMware Employee
VMware Employee

are you getting this error while connecting to web client or vSphere Think client (C#client)?

I am not sure you have read this blog post: Goodbye vSphere Client for Windows (C#) – Hello HTML5 - VMware vSphere Blog

What's New in vSphere 6.5: vCenter Server - VMware vSphere Blog

If it is useful, plz mark answer as correct or helpful.
----------------------------------------------------------------
Thanks & Regards
Vikas, VCP50, MCTS on AD, SCJP6.0.
http://vThinkBeyondVM.com
-----------------------------------------------------------------
Disclaimer: Any views or opinions expressed here are strictly my own. I am solely responsible for all content published here. Content published here is not read, reviewed or approved in advance by VMware and does not necessarily represent or reflect the views or opinions of VMware.

0 Kudos
Kio199
Contributor
Contributor

Indeed, the thick client doesn't seem to be supported anymore in Vcenter 6.5.

An error message indicating this would have been nice, thanks Vmware!

0 Kudos