Highlighted
Contributor
Contributor

VMware Remote MKS has stopped working

We are running vcentre v6 and everytime we power on a VM we get the message

'VMware Remote MKS has stopped working' and the console stops working

We then have to log out and log back to get the console to work

Any ideas?

26 Replies
Highlighted
Contributor
Contributor

This issue happened to me recently and i traced it down to having installed the remote console plugin the day before it started happening. I uninstalled that program as well as all other vmware software and then reinstalled vsphere client 6 and now all is back to normal.

0 Kudos
Highlighted
Enthusiast
Enthusiast

This explains a lot and seems to be the fix I was looking for, thank you very much. I would really like to see VMware engineers to put in a proper check for the VMRC, since I already had version 7 or 8 installed before I installed (or upgraded) to PowerCLI 6.x, which installed the flaky 5.1 VMRC software. That would prevent this from happening in the first place.

0 Kudos
Highlighted
Contributor
Contributor

Not sure what the issue is on our side.   But migrating the system to the same host or a new host has clearned up the MKS problem four times in a row.

0 Kudos
Highlighted
Contributor
Contributor

You did the same thing i would have done. But you have to only uninstall the remote console plug in. must be some conflict with that remote plugin for the web interface and the GUI client.

0 Kudos
Highlighted
Contributor
Contributor

Hi, we had the same issue after installing PowerCLI 6.3. We testet the registry hack of enriquepessoa and the rename/copy hack of jde126 successfully. Deinstalling the Remote Plugin 5.1 and reinstalling VIClient 6.0 did not work for us.

0 Kudos
Highlighted
Enthusiast
Enthusiast

enriquepessoa


that's a working fix (reg file) for this issue (multiple vSphere c# client versions on single windows and console MKS crash).


thanks!!

best regards

NTShad0w

0 Kudos
Highlighted
Contributor
Contributor

Thank you Very much,

     I was suffering from last 3 month with this issue, But your solution working 100% for me. 

In My live lab, this error is coming frequently when I just connect Esxi 6.0 U1 with vSpher Client "VMware Remote MKS has stopped working".

1. Some host console displaying "Unable to connect to the MKS.Internal Error"  this error resolved after proper configer or mantioned  default getway of Esxi server. after that I restart the "Instant" (virtual internal systems ) and resolved its error successfully.

2.  Also I installed your giving .reg  & its 100 % work.

Thanks,

0 Kudos