naveenpendli
Contributor
Contributor

VM export via OVF tool error and abnormal behaviour

I'm having a hard time exporting the vm from esxi 6.7, the OVF tool errors out but I see something running on the web interface.

0 Kudos
7 Replies
MartinGustafsso
VMware Employee
VMware Employee

Hi,

Does the VM have an ISO detached?

What happens when you try to export it from ESXi? Right click -> Export or Export with images

0 Kudos
naveenpendli
Contributor
Contributor

I have access as admin permissions to the esxi web portal not the whole server. I would be glad and also it will be helpful for me to finish it off more better way than what I'm doing.

In the Esxi web interface I do not see any options other than export and when I click on the export all I see is exporting the vm but its just an event without any output , I mean I dont see any download happening into my system.

Please help me with some documentation if you have some. I have worked on vmware very long time back so I need some help sir.

Thanks

Naveen

0 Kudos
NathanosBlightc
Commander
Commander

Did you try to export with vSphere Client / Web Client? Is there same problem?

Did you check to unmount any attached device, like ISO files from VM?

Please mark my comment as the Correct Answer if this solution resolved your problem
0 Kudos
naveenpendli
Contributor
Contributor

I tried with just web client, I have to try with the V sphere client, but there isn’t any ISO files attached to it though.

0 Kudos
NathanosBlightc
Commander
Commander

Please check following links to review your considered operation:

Export an OVF Template

VMware vSphere 5.1

Please mark my comment as the Correct Answer if this solution resolved your problem
0 Kudos
naveenpendli
Contributor
Contributor

Hi Amin,

I have tried the 2 options and seems like nothing is working. I have attached the error for vsphere and for export ovf, I have tried and that's how I began this thread.

Thanks

Naveen

0 Kudos
NathanosBlightc
Commander
Commander

This is because of mismatch between ESXi version (6.7) and vSphere Client (6.0 probably). You can do it just with vSphere Web Client (HTML5 interface is used in ESXi 6.7).

But about your first issue, try to connect to your source with following pattern:

ovftool -dm=thin "vi://Your_ESXi_Host/VM_Name" OVF_File.ovf

Also try with .ova extension and also with ESXi:443 combination

Please mark my comment as the Correct Answer if this solution resolved your problem
0 Kudos