sinclairzx
Contributor
Contributor

VM_ValidateLsConnection vcenter 5.5 [inventory] install fails

Hi there,

Any help would be appreciated.

I'm scripting my vcentre install and I'm receiving the following failure when installing the inventory service. It's bombing out with the windows 1603 error, searching the install logs for 'return value 3' it would seem that the VM_ValidateLsConnection is failing.

Can someone shed some light on what is happening here? 

MSI (c) (F8:D4) [20:11:54:222]: Invoking remote custom action. DLL: C:\Users\ADMINI~1\AppData\Local\Temp\MSIA962.tmp, Entrypoint: VMCheckLSVersionAndGetCerts

MSI (c) (F8!2C) [20:11:59:873]: PROPERTY CHANGE: Adding SSO_LS_FINGERPRINT property. Its value is '05:F6:F0:1C:6D:F7:A1:31:81:4A:75:BA:EB:1F:5F:C3:0A:EE:45:A5

'.

MSI (c) (F8!2C) [20:11:59:874]: PROPERTY CHANGE: Adding SSO_LS_FINGERPRINT_ACCEPTED property. Its value is '0'.

MSI (c) (F8!2C) [20:11:59:876]: PROPERTY CHANGE: Modifying SSO_LS_FINGERPRINT_ACCEPTED property. Its current value is '0'. Its new value: '1'.

MSI (c) (F8!2C) [20:11:59:876]: PROPERTY CHANGE: Adding LS_SSL_CERTIFICATES_DOWNLOADED property. Its value is '0'.

MSI (c) (F8!2C) [20:12:10:199]: PROPERTY CHANGE: Modifying LS_SSL_CERTIFICATES_DOWNLOADED property. Its current value is '0'. Its new value: '1'.

Action ended 20:12:10: VM_CheckLSVersionAndGetCerts. Return value 1.

MSI (c) (F8:6C) [20:12:10:202]: Doing action: VM_ValidateLsConnection

Action 20:12:10: VM_ValidateLsConnection.

Action start 20:12:10: VM_ValidateLsConnection.

MSI (c) (F8:D8) [20:12:10:207]: Invoking remote custom action. DLL: C:\Users\ADMINI~1\AppData\Local\Temp\MSIE7D3.tmp, Entrypoint: VMValidateLsConnection

MSI (c) (F8!7C) [20:12:10:216]: PROPERTY CHANGE: Adding Ls_InformationOK property. Its value is '0'.

CustomAction VM_ValidateLsConnection returned actual error code 1603 (note this may not be 100% accurate if translation happened inside sandbox)

Action ended 20:12:10: VM_ValidateLsConnection. Return value 3.

MSI (c) (F8:6C) [20:12:10:221]: Doing action: SetupCompleteError

Action 20:12:10: SetupCompleteError.

Action start 20:12:10: SetupCompleteError.

Info 2726.Action not found: SetupCompleteError.

Action ended 20:12:10: SetupCompleteError. Return value 0.

Action ended 20:12:10: INSTALL. Return value 3.

0 Kudos
1 Reply
sinclairzx
Contributor
Contributor

Ok so I've worked out that LS is lookup service and it would seem that VM_ValidateLsConnection is testing access to https://$hostname:7444/lookupservice/sdk.

This seems to be failing. When I browse to the URL I receive the following that I believe is expected;

  <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>

- <soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:soapenc="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">

- <soapenv:Body>

- <soapenv:Fault>

  <faultcode>ServerFaultCode</faultcode>

  <faultstring>Unexpected EOF in prolog at [row,col {unknown-source}]: [1,0]</faultstring>

- <detail>

  <RuntimeFaultFault xsi:type="vim25:InvalidRequest" xmlns="urn:vim25" xmlns:vim25="urn:vim25" />

  </detail>

  </soapenv:Fault>

  </soapenv:Body>

  </soapenv:Envelope>

Can anyone advise what VM_ValidateLsConnection is actually doing? How is it testing the lookupservice?

0 Kudos