nehaban
Contributor
Contributor

Unable to sVMotion

Jump to solution

Hi,

Unable to get vCenter Server Service started.

Here is what i could see in vpxa logs

014-12-10T01:32:29.418Z [04748 info 'Default'] [Vpxd::ServerApp::Init:891] Calling: Vpxd::Session::Init()

2014-12-10T01:32:29.418Z [04748 info 'Default'] [Vpxd::ServerApp::Init:893] Calling: LogInit2()

2014-12-10T01:32:30.760Z [04748 error 'Default'] [ServiceDirectory] Local instance not found, instance name not known

2014-12-10T01:32:30.760Z [04748 error 'Default'] [VpxdHealth::GetHealthEndpointInfo] Failed to get endpoint D5A4EC0A-EAF9-4443-A705-219D377FA27B/VIMWEBSVC

2014-12-10T01:32:31.992Z [04748 error 'Default'] [VpxdReverseProxy] Failed to create http proxy: An attempt was made to access a socket in a way forbidden by its access permissions.

2014-12-10T01:32:31.992Z [04748 error 'Default'] [Vpxd::ServerApp::Init] Init failed: VpxdMoReverseProxy::Init()

2014-12-10T01:32:31.992Z [04748 warning 'VpxProfiler'] ServerApp::Init [TotalTime] took 4119 ms

2014-12-10T01:32:31.992Z [04748 error 'Default'] Failed to intialize VMware VirtualCenter. Shutting down...

2014-12-10T01:32:39.886Z [04756 warning 'VpxProfiler' opID=SWI-6dfa176c] VpxUtil_InvokeWithOpId [TotalTime] took 12012 ms

2014-12-10T01:32:51.899Z [04428 warning 'VpxProfiler' opID=SWI-7972c9f8] VpxUtil_InvokeWithOpId [TotalTime] took 12012 ms

2014-12-10T01:33:03.912Z [04756 warning 'VpxProfiler' opID=SWI-951cc016] VpxUtil_InvokeWithOpId [TotalTime] took 12012 ms

2014-12-10T01:33:15.925Z [04756 warning 'VpxProfiler' opID=SWI-a24e0ccf] VpxUtil_InvokeWithOpId [TotalTime] took 12012 ms

2014-12-10T01:33:27.937Z [04428 warning 'VpxProfiler' opID=SWI-ea28e40b] VpxUtil_InvokeWithOpId [TotalTime] took 12012 ms

1 Solution

Accepted Solutions
bansne
Enthusiast
Enthusiast

cool..

I suggest to stop and start the services in following order. Seems to be proxy dependent unnecessary, not sure y it is creating entry at first place.

Stop

1. VMware VCDB

2. WWW service --- as on windows server

3. Web Proxy service -- as on windows server

Start

VMware vCenter Server , should start now

Other two services would start automatically if not then have VCDB started manually. Web services would get start very next time you try login to explorer.

View solution in original post

4 Replies
bansne
Enthusiast
Enthusiast

Check ADSI and check if this instance exists.

If not then you may have to create it for service to work. make sure u take backup of ADSI first and stop all VC services , make a change and renable.

nehaban
Contributor
Contributor

i could see entry is there,

but i took the backup and re-created it as stated, stopped and after work started services

But now in see different error

14-12-08T08:42:41.501Z [04796 info 'Default'] [Vpxd::ServerApp::Init:893] Calling: LogInit2()

2014-12-08T08:42:42.968Z [04796 error 'Default'] [LDAP Client] Failed to add LDAP entry CN=D5A4EC0A-EAF9-4443-A705-219D377FA27B,OU=ComponentSpecs,OU=Health,dc=virtualcenter,dc=vmware,dc=int: 0x44 (The object already exists.)

2014-12-08T08:42:42.968Z [04796 error 'Default'] [LDAP Client] Failed to add LDAP entry CN=D5A4EC0A-EAF9-4443-A705-219D377FA27B.vpxd,CN=D5A4EC0A-EAF9-4443-A705-219D377FA27B,OU=ComponentSpecs,OU=Health,dc=virtualcenter,dc=vmware,dc=int: 0x44 (The object already exists.)

2014-12-08T08:42:44.200Z [04796 error 'Default'] [VpxdReverseProxy] Failed to create http proxy: An attempt was made to access a socket in a way forbidden by its access permissions.

2014-12-08T08:42:44.200Z [04796 error 'Default'] [Vpxd::ServerApp::Init] Init failed: VpxdMoReverseProxy::Init()

2014-12-08T08:42:44.200Z [04796 warning 'VpxProfiler'] ServerApp::Init [TotalTime] took 4524 ms

2014-12-08T08:42:44.200Z [04796 error 'Default'] Failed to intialize VMware VirtualCenter. Shutting down...

2014-12-08T08:42:51.688Z [04424 warning 'VpxProfiler' opID=SWI-fb0fe44] VpxUtil_InvokeWithOpId [TotalTime] took 12012 ms

2014-12-08T08:43:03.701Z [04424 warning 'VpxProfiler' opID=SWI-8445bd17] VpxUtil_InvokeWithOpId [TotalTime] took 12012 ms

2014-12-08T08:43:15.713Z [02956 warning 'VpxProfiler' opID=SWI-3cdc0ab1] VpxUtil_InvokeWithOpId [TotalTime] took 12012 ms

2014-12-08T08:43:27.725Z [03060 warning 'VpxProfiler' opID=SWI-1bdaf231] VpxUtil_InvokeWithOpId [TotalTime] took 12012 ms

2014-12-08T08:43:39.737Z [02956 warning 'VpxProfiler' opID=SWI-178a717e] VpxUtil_InvokeWithOpId [TotalTime] took 12012 ms

0 Kudos
bansne
Enthusiast
Enthusiast

cool..

I suggest to stop and start the services in following order. Seems to be proxy dependent unnecessary, not sure y it is creating entry at first place.

Stop

1. VMware VCDB

2. WWW service --- as on windows server

3. Web Proxy service -- as on windows server

Start

VMware vCenter Server , should start now

Other two services would start automatically if not then have VCDB started manually. Web services would get start very next time you try login to explorer.

View solution in original post

nehaban
Contributor
Contributor

Service is up and running fine. Able to login to vCenter server back now.

Thanks for all help!

0 Kudos