rm_bk
Enthusiast
Enthusiast

Top 10 / Overview charting broken in 7.0U2?

I have a number of overview charts in vCenter saying "No performance data is available for the currently selected metrics."  I've followed the kb article for raising config.vpxd.stats.maxQueryMetrics to no avail.  I'm told it's a known issue and the fix is coming in U3.  I do find it odd that I can't find any discussion about this -- if it's a known issue then aren't others having the same problem?

Is there a way to just reset all of performance stats data in vCenter?  We don't mind losing it...

0 Kudos
4 Replies
rm_bk
Enthusiast
Enthusiast

An update to this.  After an hour of digging around in LogInsight, I've zeroed-in on this:

ui-dataservice - - - Caused by: com.vmware.vcenter.apigw.security.AuthenticationException: Failed to log into [uri=http://localhost:1080/statsreport/topn, sessionMgr=VapiSessionManagerInfo [_sessionMgrSvcId=com.vmware.cis.session, _loginOpId=create, _logoutOpId=delete], ssoDomain=vsphere.local(abe53da1-681b-11e3-8048-78e7d17c4dc0)]: com.vmware.vapi.std.errors.service_unavailable => {data=<unset>, error_type=SERVICE_UNAVAILABLE, messages=[com.vmware.vapi.std.localizable_message => {args=[], default_message=Stats appllication configuration is incomplete., localized=<unset>, id=topn.vapi.error, params=<unset>}]}

---

ui-apigw - - - [2021-06-16T02:21:41.439Z] [ERROR] agw-httpclient-worker-6 RoutingTableFactory$1 [] Error while introspecting vAPI server at http://localhost:1080/statsreport/topn : com.vmware.vapi.client.exception.TransportProtocolException: HTTP response with status code 503 (enable debug logging for details): no healthy upstream

---

service-control --status shows everything running.

---

[2021-06-16T03:14:32.342Z] [ERROR] data-service-pool-787 70000772 100004 200001 c.v.o.client.advperfcharts.topn.PerfchartsServiceTopNProvider Error occurred while retrieving top 10 stats: com.vmware.vapi.std.errors.InternalServerError: InternalServerError (com.vmware.vapi.std.errors.internal_server_error) => {messages = [LocalizableMessage (com.vmware.vapi.std.localizable_message) => {id = vapi.bindings.method.impl.unexpected,defaultMessage = Provider method implementation threw unexpected exception: com.vmware.vim.stats.webui.SessionException: com.vmware.vim.sso.client.exception.InvalidTokenRequestException: Request is invalid: ns0:InvalidRequest: 'ActAs' token is invalid!,args = [com.vmware.vim.stats.webui.SessionException: com.vmware.vim.sso.client.exception.InvalidTokenRequestException: Request is invalid: ns0:InvalidRequest: 'ActAs' token is invalid!],...

---

..and so on.  Any thoughts?

0 Kudos
Ajay1988
VMware Employee
VMware Employee

As far as I am aware; there is no known issue . Is there a SR with VMware?   

If you think your queries have been answered
Mark this response as "Correct" or "Helpful".

Regards,
AJ
0 Kudos
rm_bk
Enthusiast
Enthusiast

SR 21223553905

0 Kudos
Ajay1988
VMware Employee
VMware Employee

Okay. This seems be to recently   reported like a month ago .  Fix in future release.

Interestingly I don't have an issue in my lab.

VCSA 7.0 U2b - 17958471
VMware ESXi, 7.0.2, 17867351

If you think your queries have been answered
Mark this response as "Correct" or "Helpful".

Regards,
AJ
0 Kudos