VMware Cloud Community
khalil2
Contributor
Contributor

An error occurred while connecting to depot.

Hi,

I have a remote esxi host server that is on cisco meraki site to site vpn and running version 8.0 u1c on a different subnet.  i have added it vsphere client but when i try to check compliance it has "An error occurred while connecting to depot"

Image compliance host status is unknown.

 

Reply
0 Kudos
6 Replies
Sachchidanand
Expert
Expert

Have you checked if your vpn is having any restriction like only well known ports are allowed?

Regards,

Sachchidanand

Reply
0 Kudos
khalil2
Contributor
Contributor

Hello, yes there are no restrictions, and also I opened 902,9084, and 9443 ports as well just incase for testing purpose

Reply
0 Kudos
fehret
Enthusiast
Enthusiast

Hi there,

I've the exact same issue reported "An error occurred while connecting to depot." on a brand new vCenter's lab instance  (vCenter Server 8.0 Update 1c build 2088981) with nested hosts (currently at 8.U1a 21813344 - template is from William Lam website)

I've no network restriction either, vCenter and ESXi hosts are on same subnet. 

Reply
0 Kudos
Lokesh_gsl
Contributor
Contributor

I had similar issues.

I just fixed the issue with the replacing of working DNS configuration on ESXi hosts. 

VRO123
Enthusiast
Enthusiast

is your infra running behind the proxy?

Regards,
vRO123
Reply
0 Kudos
kire98
Contributor
Contributor

Thank you this was my issue.  DNS settings were wiped out on my host.  I populated them again and it worked.  Thanks Lokesh_gsl

Reply
0 Kudos