lnViztor
Contributor
Contributor

WmWare Workstation 15 and Windows 10 1809 problems

Hi,

I have a big problem with the compatibilty of VMWare Workstation 15 and WIn10 1809, I don't know why but i can't see correctly then buttons in the bar. I try to reinstall a lot of times but al the time is the same result. Can anyone help me with this.

Thanks.

Best Regards,

pastedImage_0.png

0 Kudos
14 Replies
lnViztor
Contributor
Contributor

Anyone with thist problem?, after 15.01 i have then same problem Smiley Sad

0 Kudos
yanw
VMware Employee
VMware Employee

What's your Windows 1809 build number? I will have a try on the same build number win10 1809 host

0 Kudos
lnViztor
Contributor
Contributor

pastedImage_0.png

0 Kudos
lnViztor
Contributor
Contributor

2018-11-15T22:44:22.161+01:00| vmui| W115: ImgUtil_LoadIconSize: LoadIconWithScaleDown failed: 0x80004005

2018-11-15T22:44:22.161+01:00| vmui| W115: ImgUtil_LoadIconSize: LoadIconWithScaleDown failed: 0x80004005

2018-11-15T22:44:22.161+01:00| vmui| W115: ImgUtil_LoadIconSize: LoadIconWithScaleDown failed: 0x80004005

2018-11-15T22:44:22.162+01:00| vmui| W115: ImgUtil_LoadIconSize: LoadIconWithScaleDown failed: 0x80004005

2018-11-15T22:44:22.162+01:00| vmui| W115: ImgUtil_LoadIconSize: LoadIconWithScaleDown failed: 0x80004005

2018-11-15T22:44:22.162+01:00| vmui| W115: ImgUtil_LoadIconSize: LoadIconWithScaleDown failed: 0x80004005

2018-11-15T22:44:24.166+01:00| vmui| W115: ImgUtil_LoadIconSize: LoadIconWithScaleDown failed: 0x80004005

2018-11-15T22:44:24.166+01:00| vmui| W115: ImgUtil_LoadIconSize: LoadIconWithScaleDown failed: 0x80004005

2018-11-15T22:44:24.166+01:00| vmui| W115: ImgUtil_LoadIconSize: LoadIconWithScaleDown failed: 0x80004005

2018-11-15T22:44:24.166+01:00| vmui| W115: ImgUtil_LoadIconSize: LoadIconWithScaleDown failed: 0x80004005

2018-11-15T22:44:24.167+01:00| vmui| W115: ImgUtil_LoadIconSize: LoadIconWithScaleDown failed: 0x80004005

2018-11-15T22:44:24.167+01:00| vmui| W115: ImgUtil_LoadIconSize: LoadIconWithScaleDown failed: 0x80004005

2018-11-15T22:44:24.167+01:00| vmui| W115: ImgUtil_LoadIconSize: LoadIconWithScaleDown failed: 0x80004005

2018-11-15T22:44:25.691+01:00| vmui| W115: ImgUtil_LoadIconSize: LoadIconWithScaleDown failed: 0x80004005

2018-11-15T22:44:25.692+01:00| vmui| W115: ImgUtil_LoadIconSize: LoadIconWithScaleDown failed: 0x80004005

Any idea?

0 Kudos
bluefirestorm
Champion
Champion

Is the Windows 10 1809 host display using scaling? (From the looks of the screenshots you pasted, it looks like it but I cannot be 100% sure).

If it is set for scaling, try putting it back to 100% although this may not be ideal if you have a high-DPI display (such as 3840x2160 on 15" laptop) as the items would then appear very tiny.

0 Kudos
lnViztor
Contributor
Contributor

Thanks for your answer, yes, I currently use scaling to 125% with 1920 * 1080 screen resolution. I've tried to set 100 scaling but the result is the same.

0 Kudos
lnViztor
Contributor
Contributor

I have the same problem with the last update. I dotn' understand anything is my computer is my windows version or is VMware. Can someone help me? I'm desperate Smiley Sad

0 Kudos
bluefirestorm
Champion
Champion

Considering it looks like the Windows language you have is Spanish, see if this workaround possibly resolves the issue.

Create a copy of the VMware Workstation Pro shortcut and add the following "--locale ja" to the "Target"

"C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\vmware.exe" --locale ja

This forces the VMware UI to be displayed in Japanese. There is no guarantee this resolves the problem but give it a try.

Are you able to start a VM using vmrun?

example:

vmrun -T ws start "path to your vmx file"

vmrun is located in C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation

Have you also run sfc utility on the Windows 10 host to check for Windows system file integrity?

0 Kudos
BlueElephant
Contributor
Contributor

Buttons shown on my Spanish Win 10 1809 with WS 15.0.2.  Probably there is other settings e.g.Themes or Fonts caused the issue. Try to create a new Windows account and log in with the account to see if the issue still exists. Hope it helps.

0 Kudos
lnViztor
Contributor
Contributor

Thanks for your instructions guys I have tried all and still dosn't work.

-Japanese language.

-New local user.

-sfc utility didn't work either.

bluefirestorm thanks if I can get the virtual machine(vmrun) well from the terminal but it's not what I want.

Smiley Sad

0 Kudos
lnViztor
Contributor
Contributor

Any idea??? I try windows comatibilty troubleshooting but don't work.

0 Kudos
tqhong
Contributor
Contributor

simply way:

bcdedit.exe /set hypervisorlaunchtype off

Reboot

That's all

Hong

0 Kudos
lnViztor
Contributor
Contributor

What is the relationship between the testicles to eat wheat? Obviously it doesn't work, I think you're kidding. Format C: yes it has worked for me Thanks anyway, a kiss.

0 Kudos
waqasalisha
Contributor
Contributor

vmware 15 relase a patch for this issue but the issue is who to get this patch and how to install new patch so you can watch this video and solve you problem.

Youtube Channel: Tek Consultancy

this best technical youtube channel for IT Professionals.

https://youtu.be/PZ47gQj450c

0 Kudos